Howden maakt met Aston Clark grootste overnamedeal uit haar historie

Howden, de internationale verzekeringsmakelaarsgroep, heeft deze week  overeenstemming  bereikt   om Aston Lark over te nemen van Goldman Sachs Asset Management en Bowmark Capital.. De transactie is de grootste overnamedeal uit de historie van Howden en  is onder voorbehoud van goedkeuring van de toezichthouder.

Met de overname, die complementair is, maakt Howden naar eigen zeggen haar voornemen compleet om samen met A-Plan Group   een full-service makelaar te creëren die “ongeëvenaard is in zijn kwaliteit, schaal en bereik in het Verenigd Koninkrijk.” De gezamenlijke bruto premieomzet bedraagt meer dan £6 miljard en telt  1,7 miljoen polishouders die worden bediend door meer dan 5.000 medewerkers vanuit 160  locaties in het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

David Howden, Chief Executive Officer Howden Group, zei: “De voltooiing van ons UK Broking platform is een deal de tien jaar in de maak is en ik ben zeer verheugd dat Aston Lark’s zeer gerespecteerde en ervaren managementteam voor ons  heeft  gekozen. “In een snel consoliderende en door technologie gedreven sector is ons streven naar employee ownership , unieke structuur, schaal, distributiebreedte en data-gestuurde aanpak opvallen, en de aankondiging van de krachtenbundeling   versterkt onze  positie als het geloofwaardige alternatief van schaalgrootte voor klanten en een magneet voor het allerbeste talent in de sector.”

Europese vasteland

Inmiddels heeft Howden ook op het Europese vasteland haar positie danig versterkt met de acquisities van de Belgische makelaar Sarton & Associés  en het Zwitserse BrokerCenterZurichsee AG. Daarnaast zijn er ook plannen voor verdere acquisitie in Nederland. Met het oog daarop is recentelijk de komst van Jeroen Everling en Dolf Balink van Willis Towers Eatson aangekondigd