Hoogte autoverzekeringspremies in UK naar laagste niveau in afgelopen twee jaar

De gemiddelde premie voor autoverzekeringen in het Verenigd Koninkrijk is in het eerste kwartaal van dit jaar gedaald naar  £ 466, £15  lager dan in Q4 2018 en het laagste bedrag in de afgelopen twee jaar. Dat blijkt uit de recente Motor Insurance Premium Tracker van het Britse Verbond van Verzekeraars ABI.

Van 2012 tot medio 2014 daalde de gemiddelde autopremie elk kwartaal waarna tot eind 2017 de premie elk kwartaal  steeg. Vanaf die tijd daalt de gemiddelde premie weer elke drie maanden. Als redenen voor de premieverlaging wordt aangevoerd de al vele jaren hevige prijsconcurrentie en het feit dat  verzekeraars in hun premiestelling rekening houden met de te verwachten lagere schadelast voor met name letselclaims als gevolg van de hervormingen van de  Civil Liability Act voor letselclaims.  

Mark Shepherd, ABI’s Assistant Director, Head of General Insurance Policy,  noemt de dalende kosten voor autoverzekeringen ‘goed nieuws voor automobilisten na jaren van premieverhogingen die het gevolg waren van het kostbare systeem voor letselschadevergoedingen’. “Zoals de verzekeringsindustrie automobilisten heeft beloofd worden de voordelen van de hervormingen op letselgebied nu al zichtbaar. Dat neemt niet weg dat enige druk op de kosten blijft bestaan door de stijgende reparatiekosten en de gestegen assurantiebelasting.