Hiscox verzekert particulier nu ook tegen schade door cybercrime en ontvoering

Hiscox, specialist op het gebied van verzekeringen voor vermogende particulieren, Family Protection en Cyber geïntroduceerd. De verzekering biedt dekking voor bijzondere risico’s, zoals cybercriminaliteit en ontvoering. Relaties die de verzekering Huis en Kunst by Hiscox hebben afgesloten, kunnen de module bijsluiten.

Hiscox Nederland biedt vermogende particulieren al sinds 1996 een op maat gesneden verzekeringsconcept in binnen- en buitenland. Huis en Kunst by Hiscox biedt een zeer ruime maatwerkdekking voor luxueuze woningen, bijzondere inboedels, kunstverzamelingen en andere kostbaarheden. Omdat de wereld continue in beweging en ontwikkeling is, heeft Hiscox het concept nu uitgebreid. De nieuwe, optionele module Family Protection en Cyber vult het verzekeringsproduct Huis en Kunst by Hiscox aan met een dekking tegen de gevolgen van cybercriminaliteit (waaronder digitale gijzeling, reputatieschade, verlies van geld op rekening en identiteitsfraude) en ontvoering. Ook cyberafpersing is gedekt en een ongevallen- en invaliditeitsdekking naar aanleiding van geweld is inbegrepen.

“Steeds meer particulieren krijgen te maken met cybercrime en de gevolgen ervan”, weet Charles Verstraete-Verstraeten, Senior Business Development Underwriter Art and Private Client van Hiscox. “Cyberafpersing of misbruik van persoonlijke gegevens kan criminelen veel geld opleveren.”
Daarnaast groeit de hoeveelheid ransomware explosief. Verstraete: “Het gebeurt regelmatig dat computers van particulieren worden gegijzeld en de data pas weer toegankelijk zijn na betaling van losgeld. Opvallend genoeg zijn hoger opgeleiden vaker slachtoffer, doordat ze meer online zijn én meer apparaten met internet verbinden”.

“De kans op cyberafpersing en ontvoeringen neemt wereldwijd toe. Dat is een kwalijke ontwikkeling”, aldus Verstraete. “Vooral in bepaalde landen in Midden- en Zuid-Amerika zijn de risico’s hoger, evenals in gebieden in het Midden-Oosten, Afghanistan, Pakistan en landen in Centraal-Afrika. In de meeste gevallen is het de criminelen om geld te doen. Daarom dekt Family Protection en Cyber ook dit risico. ”

Premie en dekking De premie van Family Protection en Cyber-verzekering bedraagt € 200,- per jaar, exclusief assurantiebelasting. De maximale dekking bedraagt € 100.000 per gebeurtenis per verzekeringsjaar. Daarnaast kunnen polishouders met één telefoontje assistentie inroepen van Hiscox’ partners Control Risks en ESET, twee gerenommeerde partijen die wereldwijd hun expertise hebben bewezen.

Hierbij een persbericht van Hiscox. Het betreft de introductie van een verzekering voor particulieren, gericht op de gevolgen van cybercriminaliteit. Denk daarbij aan digitale gijzeling, verlies van geld op rekeningen, identiteitsfraude, afpersing en reputatieschade.

Een uiterst relevant onderwerp, zoals wordt onderstreept door cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek daarover met enige regelmaat publiceert:

  • op jaarbasis 2,5 miljoen cyberdelicten in Nederland
  • één op de negen Nederlanders heeft er al mee te maken gehad
  • één op de vijf NLse bedrijven heeft een cyberaanval gehad
  • jongeren en hoger opgeleiden zijn het vaakst slachtoffer van cybercrime.

 

De nieuwe verzekering van Hiscox is een aanvullende module op Huis en Kunst by Hiscox, een speciale verzekering voor vermogende particulieren. De nieuwe module ‘Family Protection en Cyber’ voorziet ook in dekking tegen ontvoering. Hiscox maakt hierbij gebruik van de internationale ervaring die het heeft als marktleider op het gebied van kidnap- en ransom-verzekeringen.

 

Ik hoop dat bijgaand persbericht voor u aanleiding is om er in de uw media aandacht aan te besteden.