Hiscox verleent Hienfeld volmacht voor Cyber en Data Risks

Verzekeraar Hiscox heeft een volmacht voor Cyber en Data Risks verleend aan Hienfeld Assuradeuren. Het is de eerste officiële volmacht die Hiscox voor de cyberverzekering afgeeft. “Hienfeld is een gerenommeerde naam in verzekeringsland en heeft als assuradeur een uitstekend netwerk van assurantietussenpersonen”, zegt Yasin Chalabi, Manager Professional Insurance van Hiscox. “Verder is Hienfeld al decennialang actief op de markt van zakelijke verzekeringen. Ons Cyber en Data Risks-product sluit mooi aan op de producten die Hienfeld al aanbiedt.”

“Net als Hiscox zijn wij sterk relatiegedreven”, vult Peggy Nijbroek, Teamleider Financial Lines van Hienfeld, aan. “Dit betekent dat we onze relaties altijd het beste willen bieden. Op het gebied van kennis, service en aandacht, maar uiteraard ook waar het de verzekeringsoplossingen betreft. Vorig jaar hebben wij onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om een cyberverzekering aan te bieden. Het product van Hiscox kwam daarbij als één van de beste uit de bus.”

Overtuigd van de toekomst Hienfeld focust vooral op niches. Cyber en Data Risks by Hiscox past prima in die strategie. “Hoewel ik verwacht dat het op termijn een commodity wordt, vinden veel mkb-relaties het nu nog een ingewikkeld product”, aldus Peggy Nijbroek. “Wij zijn echter overtuigd van de toekomst van cyberverzekeringen.”   Met de volmacht heeft Hienfeld het recht om zelf risico’s te accepteren. Peggy Nijbroek: “Ook op dat vlak begrijpen Hiscox en Hienfeld elkaar uitstekend.”   “Door de samenwerking met Hienfeld kunnen wij meer ondernemers bereiken en ze nog beter bewust maken van de cyber- en datarisico’s die zij lopen”, zegt Yasin Chalabi tot slot. “Niet alleen door deze te verzekeren, maar ook – of juist – door hen te helpen met preventie om schade te voorkomen.”