Hiscox verbetert voorwaarden Cyber en Data Risks-verzekeing

De polisvoorwaarden van Cyber en Data Risks by Hiscox zijn verder verbeterd. Voortaan is zowel online als offline bedrijfsschade opgenomen in de voorwaarden en standaard gedekt. De cyberverzekering voor bedrijven kent verder geen verborgen voorbehouden of beveiligingsvoorwaarden en biedt elke verzekeringnemer het concept BVS: bescherming, verzekering en service. Cyber en Data Risks by Hiscox richt zich op zowel de aansprakelijkheidsschade als de eigen schade die voortvloeit uit onder andere inbreuk op gegevens.

Yasin Chalabi, Manager Professional Insurance van Hiscox: “Zodra het acceptatieproces is afgerond, weet de verzekeringnemer dat alles goed is geregeld. Er gelden dan geen verborgen voorbehouden of eisen ten aanzien van beveiliging. Klanten lopen zelfs geen risico als zij bijvoorbeeld vergeten zijn updates te installeren of wanneer er geen audit heeft plaatsgevonden.” Naast de specifieke dekkingen is nu ook bedrijfsschade – zowel online als offline – standaard verzekerd op de polis. Chalabi: “In de praktijk betekent dit dat de dekking voor financiële schade als gevolg van bijvoorbeeld het stilliggen van machines gedurende twaalf maanden is gedekt. Ook de financiële schade van onder meer voorraadbederf valt onder de polis.”

Cyber en Data Risks by Hiscox biedt elke verzekeringnemer het zogenoemde BVS-concept. “BVS staat voor bescherming, verzekering en service”, legt Chalabi uit. “De beveiliging bestaat uit een securitycheck van de systemen van de verzekeringnemer en een juridische check van de bewerkingsovereenkomst. Deze controles worden uitgevoerd door onze partners RedSocks Security en ICT Recht. Door de checks aan te bieden aan onze verzekeringnemers vergroten we ook het bewustzijn dat het belangrijk is om pro-actief beschermende maatregelen te nemen.’’