Het Nederlands Cyber Collectief introduceert de Cyberverzekering Vergelijker

 

Het Nederlands Cybercollectief, het overkoepeld verbond van de cybersector, heeft de  ‘Cyberverzekering Vergelijker’ gelanceerd voor het MKB. De gratis Cyberverzekering Vergelijker beoogt voor ondernemers de markt transparanter te maken en een overzicht te scheppen in de wirwar van cyberverzekeringen.

Dat er steeds meer cyberverzekeringen op de markt komen, juicht het Nederlands Cybercollectief toe. Het aantal incidenten op het gebied van cybercrime stijgt onverminderd en het is daarmee de snelst groeiende vorm van misdaad. “Cyberverzekeringen zijn volop in ontwikkeling, relatief nog onbekend en daarmee onbemind. Nieuwe begrippen en nieuwe vormen van dekking maken het voor de MKB’er vaak lastig in te schatten welke verzekering het beste past. De gratis Cyberverzekering Vergelijker maakt de markt transparant en schept overzicht in de wirwar van cyberverzekeringen. We hopen dat de MKB’er bewuster een keuze gaat maken als het om zijn cyberrisico’s gaat. En dat Nederland daarmee veiliger wordt”, aldus Kokke van der Werf namens het Nederlands Cyber Collectief.
Werkwijze
Een MKB’er kan via de website van het Nederlands Cyber Collectief een vergelijkingsverzoek indienen. De volgende werkdag ontvangt hij een overzicht met daarin de voorwaarden en prijzen van de drie best passende cyberverzekeringen. Daarin worden onder andere de verzekerde bedragen beschreven, de dekkingen vergeleken en het eigen risico genoemd. Ook wordt er informatie over de schadeafhandeling gegeven en aangegeven aan welke preventiemaatregelen het bedrijf moet voldoen. Het overzicht geeft de MKB’er inzicht en helpt daarmee bij het maken van een keuze.

Een verzekering keert uit na een incident en biedt dan financiële zekerheid. Het Collectief vindt het voorkomen of de schade beperken zeker zo belangrijk. Het Collectief biedt zelf ook preventiediensten aan zoals de Cyber-Adviesmachine die laat zien waar de beveiliging verbeterd kan worden. Op de website van het Collectief staat informatie voor MKB’ers waarmee ze hun veiligheid kunnen vergroten en medewerkers bewuster kunnen maken voor het gevaar van cybercriminaliteit.

Het Nederlands Cyber Collectief is het overkoepeld verbond van de cybersector dat naar eigen zeggen ‘het cyberkaf van het cyberkoren wil onderscheiden’en het thema toegankelijk en transparant te maken voor Nederlandse bedrijven. Andere diensten van Het Collectief zijn de Cyberwacht, de Cyber-Adviesmachine en de Cyberadviseur.

Meer informatie is te vinden op: www.nederlandscybercollectief.nl/vergelijker