Herziening Solvency II moet broodnodige investeringen verzekeraars mogelijk maken

Ook na het verwachte Raadscompromis in de EU-Raad van Ministers in juni, blijven de Fransen zich hard maken voor een Solvency-II stelsel dat verzekeraars in staat stelt hun investeringskracht in te zetten voor een krachtig Europa.

Dit is de afdronk van het gesprek afgelopen week tussen het Verbond en het Franse Ministerie van Financiën. Als voorzitter van de Europese Raad van Ministers bepaalt Frankrijk  de agenda voor de behandeling van wetsvoorstellen voor de Solvency II-herziening in de Raad. De afgelopen maanden hebben de Fransen hard gewerkt aan een Raadscompromis over de herziening om op 17 juni hun definitieve voorstel aan de Europese Ministers van Financiën te presenteren.

Tijdens het gesprek met de ambtenaren van het ministerie, heeft het Verbond de belangrijkste aandachtspunten binnen de Solvency II herziening besproken. Ook is er besproken op welke manier de nog vast te stellen rekenregels en parameters van Solvency II kunnen zorgen voor een gebalanceerde uitkomst van de herziening.