Herbert-Jan van Dijk nieuwe Sales Specialist Fleet bij Allianz Commercial Motor

Herbert-Jan van Dijk (43) versterkt per 1 februari het Allianz-team van Commercial Motor als Sales Specialist Fleet. Hiervoor werkte Herbert-Jan in soortgelijke functies in de financiële sector bij onder meer Volkswagen Pon Financial Services en MS Amlin. “In zijn nieuwe rol wil van Dijk enerzijds de lease portefeuille uitbouwen en anderzijds de volmachtpropositie van Allianz verder ontwikkelen”, aldus de verzekeraar in een toelichting.

Zelf zegt Herben-Jan over zijn overstap: “Alllianz is een prachtige professionele club. In de gesprekken die ik met mijn nieuwe collega’s heb gevoerd kwam telkens de gedrevenheid van het team naar voren, dit past enorm goed bij de commerciële drive die ik heb”. 

Werk

Herbert-Jan voelt zich als een vis in het water binnen de sector én in de auto-industrie: “Ik werk zo’n 20 jaar in de financiële wereld en heb altijd een sterke focus op automotive gehad.“ Zo werkte hij ruim 7 jaar voor MS Amlin en daarvoor bij Volkswagen Pon Financial Services (VWPFS) als (senior) accountmanager voor de lease-, verhuur-,  en dealerbedrijven en large corporate fleet. In zijn laatste jaar bij VWPS bediende hij ook de large accounts buiten zijn regio. Herbert-Jan: “In 2015 heb ik de overstap gemaakt naar MS Amlin waar ik als senior underwriter fleet verantwoordelijk was voor de top line groei binnen mijn portefeuille alsmede bottom line rendementsbewaking.” De laatste drie jaar werkte van Dijk binnen MS Amlin als manager Digital Trading waar hij verantwoordelijk was voor het digitale distributiekanaal van MS Amlin P&C NL: “Door een snel veranderende markt aan zowel de kant van de makelaars als leveranciers was dat een erg dynamische baan”, vertelt hij.

Erik Boertjes, verantwoordelijk voor Sales bij Allianz Commercial Motor, kijkt uit naar de samenwerking met Herbert-Jan: “Onze missie is om dé partner in het verzekeren van zakelijke mobiliteit te zijn. Naast verzekeringsoplossingen en diensten bieden die ertoe doen is het uitbouwen van partnerships hierin essentieel. Herbert-Jan is de persoon met de juiste kennis en ervaring om een flinke impuls te geven aan dit streven.“