Henk Timmer benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland

Op voordracht van de Raad van Commissarissen van Athora Netherlands N.V. (Athora Netherlands) heeft de aandeelhouder Henk Timmer benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland en haar verzekeringsdochters, met ingang van 20 september 2022. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft deze benoeming goedgekeurd.

Henk Timmer (1961) heeft diverse management- en bestuursfuncties bekleed in de Nederlandse verzekerings- en pensioensector. Van 2014 tot maart van dit jaar was hij Chief Risk Officer en lid van de Raad van Bestuur bij Achmea. Henk heeft een opleidingsachtergrond in economie, audit en risicomanagement.

Roderick Munsters, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Athora Nederland: “Ik ben verheugd om Henk te verwelkomen als onze nieuwe commissaris. In zijn carrière heeft hij uitgebreide leidinggevende ervaring en een brede kennis van de levensverzekerings- en pensioensector in Nederland. Met de benoeming van Henk is de Raad van Commissarissen weer op volle sterkte na het aftreden van Pierre Lefèvre eerder dit jaar. Wij zullen verder bouwen aan de strategie van Athora Nederland om strategie om de leidende levens- en pensioenverzekeraar in Nederland te worden.”

Per 20 september bestaat de Raad van Commissarissen van Athora Nederland uit de volgende leden: Roderick Munsters (voorzitter), Hanny Kemna, Floris Deckers, Michele Bareggi, Elisabeth Bourqui en Henk Timmer.