Heinenoord neemt Intrasurance over

Heinenoord Holding BV neemt per 1 oktober 2020 assurantiebedrijf Intrasurance over. Heinenoord bouwt hiermee haar strategische positie in de Nederlandse markt verder uit. De overname biedt Heinenoord zowel een uitbreiding van het aantal tussenpersonen als ook een groot aantal private labels in niche markten en in de retail. Het directe kanaal Verzekeruzelf.nl van Intrasurance maakt onderdeel uit van de overname. Begin 2017 heeft Qmulus een meerderheidsbelang genomen in Heinenoord en wordt samen met de directie van Heinenoord uitvoering gegeven aan de gezamenlijk ingezette groeistrategie.

Deze strategische overname dient twee doelen. Enerzijds wil Heinenoord in een sterk consoliderende markt haar marktpositie verstevigen en uitbouwen en anderzijds breidt zij haar portfolio uit met nieuwe distributiepartners.

Frank Cooler, directeur Intrasurance Groep: “Met de overname door Heinenoord krijgt Intrasurance een betere uitgangspositie voor verdere groei. Samen kunnen we de hele keten nog beter bedienen en bieden we een unieke propositie aan.” Arie van den Berg, directeur Heinenoord: “Intrasurance heeft haar focus op schadeverzekeringen in niche markten. Heinenoord biedt juist een breed pakket van diensten aan. We zien veel synergie en kansen in deze samenwerking.