Heinenoord/BeneVia neemt Fidus over

Heinenoord/BeneVia heeft Fidus uit Geleen overgenomen. Beide verzekeringsbedrijven verwachten de overname begin volgende maand af te ronden.

Fidus is een allround verzekeringskantoor dat adviseert en bemiddelt in verzekeringen, hypotheken en pensioenen zowel voor de particuliere als zakelijke markt in geheel Limburg. Daarnaast heeft Fidus een volmachtbedrijf en makelaardij.De acquisitie van Fidus is een volgende belangrijke stap in de (landelijke) groeistrategie die Heinenoord de afgelopen jaren gevolgd heeft en het bedrijf in de top 10 van grootste onafhankelijke intermediairs van Nederland gebracht heeft.

Directieleden Arie van den Berg en Sander Groenendijk verwachten een belangrijke rol te gaan spelen in de markt in Zuid-Nederland en haar positie daar de komende jaren verder uit te breiden middels autonome groei en door het doen van nieuwe (regionale) acquisities. Daarnaast zal Heinenoord door de nieuwe locatie in Limburg beter in staat zijn haar activiteiten als landelijke serviceprovider en beursmakelaar verder uit te breiden.

De ruim 50 medewerkers van Fidus zullen hun werkzaamheden vanuit de huidige locatie in Geleen blijven verrichten. Een deel van de huidige vennoten van Fidus zal aanblijven, zij zullen de dagelijkse leiding van Fidus blijven voeren.  

Bron VVP