Heex Consultancy van start binnen Söderberg & Partners netwerk

Per 1 maart start HEEX Consultancy. Myra Houtkamp, strategisch pensioen- en verzuimspecialist, en Pim van de Wiel, consultant duurzame inzetbaarheid, gaan van start als jonge ambitieuze ondernemers binnen het Söderberg & Partners netwerk. HEEX Consultancy richt zich op het adviseren en implementeren van een strategisch duurzaam inzetbaarheidsbeleid bij werkgevers. Een wetenschappelijk onderbouwde analyse en financiële businesscase is daarbij het startpunt. 

Duurzaam inzetbare werknemers zijn van vitaal belang voor succes  

‘’Werkgevers worden zich steeds meer bewust van het belang van de inzetbaarheid van hun mensen. De coronacrisis en de krappe arbeidsmarkt hebben dit proces afgelopen jaren in een bijzonder hoog tempo versneld. We zien de gevolgen nu al enige tijd duidelijk worden door onder andere de toename in verzuim. Dat duurzame inzetbaarheid belangrijk is hoeven we vaak niet uit te leggen, maar de crux zit hem in wat de kosten-baten verhouding is. Met HEEX maken we het verschil door de groeipotentie inzichtelijk te maken van een duurzaam inzetbaarheidsbeleid’’ vertelt Pim van de Wiel.  

Van ad-hoc naar breed gedragen structurele oplossingen 

Myra Houtkamp vult aan: ‘’Effectief invulling geven aan duurzame inzetbaarheid gaat verder dan een fruitschaal op kantoor neerzetten. Om echt impact te hebben op het welzijn van je werknemers, is een strategisch, op maat gemaakt, beleid belangrijk. Samen met de opdrachtgever ontwikkelen we een beleid gericht op de vier pijlers van welzijn: financieel fit, mentaal fit, fysiek fit en fit for the job. Wij betrekken hierin alle partijen en dat levert mooie oplossingen op. We overzien het proces centraal en ontwikkelen een breed gedragen oplossing voor werknemers en werkgever. Daarbij werken wij ook samen met verzekeraars. Zij zijn namelijk een enthousiaste partner als het gaat om het proactief verlagen van risico’s.’’ 

Myra en Pim hebben een achtergrond als risicomanagers op het gebied van Employee Benefits en zijn daardoor in staat om na het maken van een businesscase, meer te doen dan alleen maar een advies neer te leggen. Zo ondersteunt HEEX bijvoorbeeld ook bij de implementatie en evaluatie van het beleid.  

Start-up binnen het Söderberg & Partners Netwerk

Roland Goldman, CEO van Söderberg & Partners Nederland, laat weten dat HEEX Consultancy een vliegende start zal maken binnen het S&P netwerk. ‘’We willen jonge ondernemers helpen en nieuwe initiatieven in de markt ondersteunen. HEEX Consultancy is een start-up die wij toejuichen, het concept past uitstekend bij onze wens om een compleet zorg- en verzuimmanagement bedrijf neer te zetten voor onze relaties.’’