HDI Group investeert in de Israëlische cybersecurity-startup ReSec Technologies

De HDI Group neemt deel aan de (Seies A)financiering van de Israëlische startup ReSec Technologies Ltd. Het bedrijf biedt cyberbeveiligingsoplossingen voor file based malwareaanvallen, die wereldwijd toenemen. Afpersingspogingen met ransomware zijn bijvoorbeeld veelvoorkomende bedreigingen geworden. Zodra de kwaadaardige software is geïnstalleerd zonder medeweten van de gebruiker, versleutelen de aanvallers de gegevens van het slachtoffer en vragen ze losgeld om de toegang te herstellen.

De investering van de HDI Group is onderdeel van een uitgebreide ronde van $  4 miljoen Series A-financiering onder leiding van het in Hongkong gevestigde durfkapitaalfonds QBN Capital. Ook het Amerikaanse investeringsbedrijf Disruptive Ventures en Pico Venture Partners uit Israël doen mee aan de ronde. ReSec is van plan de nieuwe financieringsronde te gebruiken om haar wereldwijde activiteiten uit te breiden.

“ReSec is een financiële investering voor de HDI Group die aanknopingspunten biedt voor operationele en strategische samenwerking. We geloven sterk in de toekomst van het bedrijf en zijn verheugd ons aan te sluiten bij de bestaande line-up van investeerders ”, aldus Ulrich Wallin, Managing Director van Hannover Digital Investments GmbH, de venture capitak-afdeling van de HDI Group.

“We zijn zeer verheugd om deze financieringsronde af te ronden en om de HDI Group mee te laten doen”, aldus Tal Yatsiv, Executive Chairman en CEO van ReSec. “Met de investering kunnen we de ontwikkeling versnellen en ons concentreren op groei en uitbreiding.”

De deelname aan ReSec past in de strategie van de HDI Group om digitalisering te stimuleren en te investeren in technologische innovaties. Naast ReSec heeft HDI al geïnvesteerd in de startups Perseus en Enginsight in de cyberbeveiligingssector