HDI bundelt specialistische nicheverzekeringen wereldwijd in nieuwe verzekeraar: HDI Global Specialty

 

Binnen de Talanx Groep die bekend is van met name het HDI-label wordt een zesde pijler toegevoegd aan de bestaande vijf: HDI Global Specialty. Hierin worden per 1 januari 2019 wereldwijd de activiteiten gebundeld van zowel HDI Global Se als Hannover Re op het gebied van een groot aantal nicheverzekeringen. De nieuwe verzekeraar heeft wereldwijd een omzet van meer dan één miljard euro. Binnen het Nederlandse kantoor van HDI Global zullen ongeveer 40 medewerkers zich uitsluitend gaan bezighouden met HDI Global Specialty, onder aansturing van Managing Director Sharon van Herel die voor alle HDI activiteiten in Nederland verantwoordelijk is.

In een toelichting op de komst van HDI Global Specialty zegt zij: “Specialistische nicheverzekeringen vragen om een aparte aanpak en marktbenadering. Hiermee bundelen we reeds aanwezige en jarenlang opgebouwde kennis en expertise binnen de Talanx Groep op het gebied van specialty-verzekeringen, zowel wereldwijd als in Nederland. Hierdoor gaat de ‘1+1=3’-stelling echt op en het biedt ons ook in Nederland verdere groeikansen, onder meer door uitbreiding van ons bestaande diensten- en productenpalet.”

Bij HDI Global Specialty in Nederland worden de volgende specialistische verzekeringen samengevoegd: beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, werknemersschadeverzekering (WSV), filmproductie- en evenementen, geldwaarden en verzekeringen met betrekking tot juweliers, diamantairs, kunst, kostbaarheden, kunstgras en sieradengroothandels en verzekeringen met betrekking tot crisismanagement, zoals contaminated product insurance, kidnap, ransom & extortion.

Op de foto Sharon van Herel en business development manager Ernst Cazemier tijdens het webinar voor de relaties waarin de komst van HDI Global Specialty werd toegelicht. Klik hier om het volledige webinar – ca 30 minuten – te zien: https://www.hdi.global/nl/nl/media/webinar