HDI benoemt Adinex, Arntz | van Helden, Cunningham Lindsey, DEKRA en EMN tot voorkeursleverancier voor expertisediensten

 

Anderhalf jaar geleden heeft HDI de schadebehandeling voor al haar productgroepen samengevoegd in één afdeling, de afdeling Claims onder leiding van directeur Claims Sharon van Herel. Op het moment van samenvoeging werd er bedrijfsbreed gebruik gemaakt van de diensten van meer dan 35 verschillende expertisebureaus. “Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, is HDI in gesprek gegaan met een aantal multidisciplinaire expertisebureaus over het intensiveren van de samenwerking. Nauwere samenwerking met een beperkt aantal partijen leidt tot een betere kwaliteitsbewaking en een vermindering van de schadelast door het kunnen aanbieden van grotere volumes tegen een gereduceerd tarief”, licht de verzekeraar toe.

Een en ander heeft ertoe geleid dat HDI voor zaken waarin zij in de lead is per 1 januari 2018 voor haar productgroepen Casualty, Engineering, Marine en Property gericht gaat samenwerken met Cunningham Lindsey, Dekra, EMN, Adinex en Arntz van Helden. “Omdat HDI maatwerk levert en ook veel specialistische producten voert, zijn deze samenwerkingen op basis van non-exclusiviteit. Hiermee behoudt HDI de vrijheid om indien nodig een expertisebureau in te schakelen dat geen voorkeursleverancier is.”