Hans Groot benoemd tot Chief Broking Officer Aon Risk Solutions

Hans Groot (53) wordt per 1 november a.s. benoemd tot Chief Broking Officer (CBO) en lid van de directie van Aon Risk Solutions. Met deze benoeming legt hij zijn taken neer als CCO/COO van Aon Benfield Netherlands, welke functie hij de afgelopen acht jaar heeft vervuld.

Groot heeft meer dan 25 jaar ervaring in de verzekerings- en herverzekeringsindustrie, waarin hij diverse management- en directiefuncties vervulde. Zo werkte hij van 2001 tot 2005 bij het toenmalige Ennia (nu Aegon) op de Antillen als CEO Ennia Caribe. Daarna stapte hij over naar de Delta Lloyd Groep, waar hij tot medio 2008 als managing director werkte bij zowel Delta Lloyd Schadeverzekering als Ohra.  Na een uitstapje van ruim een jaar waarin hij CEO was van expertise- en claimsmanagementbureau Cunningham Lindsey en Cunnigham Lindsey Marine, keerde hij in oktober 2009 terug naar de verzekeringsbranche als CEO Benelux bij Aon Benfield.

Over zijn overstap naar zijn nieuwe functie binnen het Aon-concern zegt Hans Groot zelf: “De samenwerking en kennisdeling tussen Aon Risk Solutions, Aon Benfield en Aon Hewitt wordt steeds sterker. Ik zie ernaar uit dit in het belang van onze klanten en markten een extra push te gaan geven. We hebben zoveel mooie integrale oplossingen en die willen we natuurlijk delen.” Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland en CEO Aon Risk Solutions: “Wij zijn blij dat wij met Hans Groot een CBO hebben benoemd die afkomstig is uit onze eigen organisatie. Met zijn grote staat van dienst is hij uitermate geschikt voor deze functie en van enorme waarde voor de verdere ontwikkeling van de dienstverlening van Aon. Samen met Deputy CBO Armand Hoftijzer zal Hans onze broking-strategie voortzetten.”