Haalbaarheidsonderzoek Bureau DFO naar keurmerk Zakelijke Krediet Adviseurs

Bureau DFO neemt het initiatief om te komen tot een onderzoek naar de haalbaarheid van de oprichting van een keurmerk Zakelijk Krediet Adviseurs. Het aantal financieel advieskantoren dat actief is of binnenkort activiteiten start op het gebied van zakelijk krediet groeit sterk. Anders dan voor consumptief en hypothecair krediet is de wet- en regelgeving die ziet op deze advies- en bemiddelingsactiviteiten beperkt[1].

Goede adviseurs zijn kwetsbaar

Mr. Jurjen Oosterbaan Martinius, directeur Bureau DFO: “In een ongereguleerde markt lopen goede adviseurs het risico imagoschade op te lopen door incidenten die zich bij de minder goede adviseurs voordoen. Goede adviseurs hebben er daarom belang bij te zorgen voor een objectief kader waardoor (kleinere) ondernemers geholpen worden bij hun keuze voor een deskundig en integer adviseur zakelijk krediet.”

“Periodieke contacten tussen ondernemers die op hetzelfde adviesgebied actief zijn kunnen zeer vruchtbaar zijn, aldus Jurjen Oosterbaan Martinius. Wanneer we kijken naar de groep professionele adviseurs zakelijk krediet kan dan bijvoorbeeld gedacht worden aan zaken als:

  • Ervaringen en gebruik software
  • Uitwisseling ervaringen acceptatiebeleid aanbieders zakelijk krediet
  • Beoordeling samenwerkingsvoorwaarden
  • Opleidingen en actualiteiten
  • Het entameren van bespreekzaken
  • Profilering.”

Informatiebijeenkomst voor ondernemers die actief willen meedenken

Op dinsdagochtend 3 december  organiseert Bureau DFO een bijeenkomst voor ondernemers die positief willen meedenken over de inhoud en vormgeving van een dergelijk keurmerk. Ondernemers die zich hiervoor willen aanmelden kunnen hiervoor contact opnemen met Bureau DFO: info@dfobv.nl


[1] Zie ten aanzien van de wet en regelgeving bijgevoegde Wft nieuwsbrief van Bureau DFO: https://cdn.flxml.eu/m-3e25b7eaeadc4751a489734da632f0b22f5d32f2c01bd499