Gordon Browne treedt in dienst bij AGCS als Global Head of Specialty

 Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) maakt bekend dat Gordon Browne is benoemd tot Global Head of Specialty, rapporterend aan Chief Underwriting Officer Shanil Williams die in de Raad van Bestuur van AGCS SE toezicht houdt op alle negen productlijnen van AGCS. Browne treedt in april 2023 in dienst bij AGCS in New York om leiding te geven aan het verzekeren en de verdere ontwikkeling van de gevestigde Specialty-activiteiten: Aviation, Energy & Construction, Entertainment en Marine. Samen vertegenwoordigden zij bijna 30% van de € 11,2 miljard aan bruto premies die AGCS in 2022 boekte, en zij vormen een gediversifieerde portefeuille die zulke uiteenlopende risico’s dekt als grote infrastructurele of hernieuwbare projecten, internationale vrachtvloten, maar ook Hollywood-kaskrakers, muziekfestivals, grote luchtvaartmaatschappijen en internationale luchthavens.

Deze benoeming weerspiegelt het strategische belang van Specialty in de wereldwijde activiteiten van AGCS en de mogelijkheden die ontstaan door de vorige week aangekondigde Integrated Commercial-strategie van Allianz. In het kader van deze strategie zal AGCS nauw samenwerken met nationale Allianz P&C-bedrijven om één gezicht op de markt te presenteren voor commerciële activiteiten – Mid Corporate, Large Corporate en Specialty-klanten – onder het Allianz-merk, met de nieuwe handelsnaam Allianz Commercial. 

Gordon, die onlangs Global Head of Energy & Construction en Head of North America Specialty voor AIG was, komt bij AGCS met bijna 20 jaar ervaring in het vak in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Voorafgaand aan zijn bijna acht jaar bij AIG, waar hij ook UK Head of Energy & Construction en Global Product Line Executive for Energy and Engineered Risks was, bekleedde hij leidinggevende functies bij zowel Liberty International Underwriters als global broker Marsh. 

Chief Underwriting Officer Shanil Williams: “Ik ben verheugd Gordon in ons team te verwelkomen. Specialty-klanten vormen een belangrijk onderdeel van ons klantenbestand en met de lancering van Allianz Commercial is de tijd rijp om op dit gebied te investeren en verder te ontwikkelen. Gordon zal samenwerken met het managementteam van Specialty om onze sterke positie in dit segment te versterken en ervoor te zorgen dat Specialty een belangrijke rol speelt in het partnerschap met de lokale vestigingen van Allianz terwijl we de bredere Commercial business laten groeien.”