‘Golftalent’ Usain Bolt in nieuwe campagne Allianz Direct

 De snelste man ter wereld is opnieuw te zien in een Europese campagne van online verzekeraar Allianz Direct. In de nieuwe ‘Switch & Save’-commercial is sportlegende Usain Bolt te zien op de golfbaan, waar hij het balletje wel héél makkelijk in de hole laat belanden.De boodschap hierachter is dat het switchen van autoverzekering net zo makkelijk is als Usain’s golf-overwinning. Oftewel: bij Allianz Direct ben je zo min mogelijk tijd kwijt aan het overstappen en besparen op je premie.

Samenwerking met de fastest man alive

Ron Adams, Head of Marketing & Sales bij Allianz Direct, vertelt: “Usain Bolt past als de fastest man alive perfect bij Allianz Direct’s focus op snelheid. Met deze samenwerking laten wij zien dat overstappen van autoverzekering snel en gemakkelijk gaat, in tegenstelling tot wat men soms denkt. We weten dat mensen liever hun tijd aan andere dingen besteden én graag geld besparen. Daarom helpen wij mensen om zo snel mogelijk hun autoverzekering te vergelijken en over te stappen. Daarbij helpt onze nieuwe opzegservice, waarmee men zich niet langer zorgen hoeft te maken om het opzeggen van de oude verzekering.”

Ster van de golfbaan
De nieuwe campagne is samen met reclamebureau Alfred tot stand gekomen. Jorn Kruijsen, Creative Director bij Alfred, vertelt: “Deze shoot was zeker geen business as usual. Usain stond voor een green screen in Jamaica en wij stonden met een stand-in op een golfbaan in Purmerend. Makkelijk is anders, maar daar zie je in het eindresultaat absoluut niets van terug.”

In de nieuwe commercial heeft de voormalig Olympische held Usain Bolt een nieuwe passie gevonden: golfen. De snelste man ter wereld is bijna kampioen op de golfbaan en richt zich met veel concentratie op de hole. Zal de bal er wel ingaan? Het blijkt dat hij niet kán missen, zo makkelijk is het hem gemaakt. Net zo makkelijk bespaar je op je autoverzekering bij Allianz Direct!