GlobalData: Uitspraak Brits Hooggerechtshof kan de reputatie van verzekeraars op de lange termijn mogelijk redden

Het Britse Hooggerechtshof heeft geoordeeld dat de verzekeraars kleinere bedrijven zullen moeten betalen voor hun COVID-19-schades, die hun e winst op korte termijn zullen raken. Bijgevolg kan deze beslissing op de lange termijn de instortende reputatie en het vertrouwen van de verzekeraars in de branche redden, zegt data- en analysebedrijf GlobalData

Uit de Britse MKB-verzekeringsenquête 2020 van GlobalData, uitgevoerd in het derde kwartaal, bleek dat er al enige schade was aangericht door de verhalen van verzekeraars die weigerden uit te betalen. De gegevens suggereren dat van de mkb-bedrijven die hun bedrijfsonderbrekingspolissen in 2020 hadden opgezegd, meer dan een kwart (25,6%) dit deed omdat de polis niet het dekkingsniveau bood dat ze dachten dat het wel het geval was. Nog eens 23,1% zei dat een coronavirusclaim was afgewezen door hun aanbieder, wat betekent dat iets minder dan de helft van degenen die de polissen hadden opgezegd, dit deed omdat ze vonden dat ze onvoldoende dekking hadden.

Ben Carey-Evans, verzekeringsanalist bij GlobalData, licht toe: “Deze uitspraak is geweldig nieuws voor de KMO’s die een zeer stressvol jaar achter de rug hadden en hun  budgettenzagen afkalven. Het zal de verzekeraars waarschijnlijk op korte termijn pijn doen, maar zoals de gegevens laten zien, keren MKB-klanten zich al af van de verzekeraars omdat ze niet dachten dat ze zouden uitbetalen. Gezien het feit dat dit in 2020 was toen er niets was bevestigd, is het waarschijnlijk dat er in 2021 nog veel meer zouden zijn geannuleerd als het Hooggerechtshof de verzekeraars had toegestaan ​​de uitbetalingen voor de pandemie te weigeren. “

  “COVID-19 is erg moeilijk geweest voor verzekeraars, maar het uitbetalen van claims en laten zien dat het de broodnodige financiële steun kan bieden in tijden van crisis, zal laten zien hoe essentieel het kan zijn. Hoewel uitbetalen veel later, en wanneer daartoe gedwongen, misschien geen geweldige uitstraling is, is het veel minder schadelijk dan wanneer ze dat niet hadden gedaan.”

 Carey-Evans concludeert: “Het is waarschijnlijk dat veel bedrijven getekend zullen worden door wat er in 2020 is gebeurd en zullen proberen ervoor te zorgen dat ze volledig gedekt zijn voor alles wat hen ervan weerhoudt om zaken te doen in de toekomst, en de penetratiegraad van MKB-ers zou kunnen gaan stijgen. . Dit kan essentieel zijn voor verzekeraars, aangezien het aantal bedrijven en werknemers in 2021 waarschijnlijk zal afnemen als gevolg van de economische impact van de pandemie.”