GlobalData: Groeiende vraag naar cyberexpertise na COVID-10 biedt makelaars kansen

COVID-19 biedt makelaars zowel uitdagingen als kansen, stelt data-analist GlobalData.  “Hoewel zij zelf worstelen met hun eigen mogelijkheden op digitaliseringsgebied kunnen zij profiteren van de toenemende vraag naar cyberverzekeringen. Uit de Britse MKB-verzekeringsenquête van 2019 van GlobalData bleek dat 46,2% van de cyberverzekeringspolissen voor MKB-ers  in 2019 via makelaars tot stand zijn gekomen, wat aantoont dat dit een grote kans voor hen is.

In haar presentatie ‘Hoe commerciële verzekeringen worden beïnvloed door COVID-19 en wat dit betekent voor makelaars’ identificeert GlobalData-verzekeringsanalist Yasha Kuruvilla  cyber als een belangrijke productlijn, aangezien slechts 34% van de werknemers verwacht fulltime terug te keren naar kantoor nadat de lockdown is versoepeld, wat de cyberbeveiligingsrisico’s voor bedrijven  aanzienlijk  verhoogt.

Kuruvilla, merkt op: “De verwachtingen van werknemers ten aanzien van werkregelingen en -overeenkomsten zijn veranderd, wat onder meer betekent dat werken op afstand een blijvertje is. Dit biedt een kans waarvan  cyberverzekeringsdeskundigen kunnen profiteren. Bedrijven zullen bij de aanschaf van een cyberverzekering afhankelijk zijn van advies van derden, omdat het gaat om een ​​nieuw product dat complexere risico’s met zich meebrengt. Makelaars die hierin expertise opdoen, hebben een voorsprong op concurrenten. Veel makelaars zijn echter traag geweest met het aanpassen van hun eigen digitale technologieën, wat hen in een steeds virtuelere wereld zal belemmeren