Gevangenisstraffen voor medewerkers AXA en claimsmanagement-bureau voor diefstal en verkoop klantgegevensEen Britse rechtbank heeft gevangenisstraffen,  taakstraffen en geldboetes opgelegd aan een AXA-medewerker, een voormalige medewerker van deze verzekeraar en een directeur van en een medewerker van claimsmanagementbureau Mid North West voor hun betrokkenheid bij het stelen en (ver)kopen van klantgegevens. De zaak kwam aan het licht door inspanningen van AXA en de IFED, de speciale door de verzekeringsbranche gefinancierde fraudeafdeling van de Londense politie.

De AXA-medewerker maakte wekelijks foto’s van een 100-tal klantgegevens en stuurde deze  door naar een ex-collega, die deze vervolgens doorspeelde aan het claimsmanagementbureau.  De AXA-employee kreeg hiervoor geregeld een bedrag overgemaakt van tussen de £ 250 en £ 650 van Mid North West. Hij zou in totaal een bedrag £ 18.250 ontvangen hebben en de voormalige AXA-medewerker circa  £ 7.000.

Beiden werden veroordeeld tot 9 maanden gevangenisstraf, 18 maanden voorwaardelijk,  180 uur onbetaalde taakstraf en het betalen van £ 450 aan gerechtskosten. De directeur van het claimsmanagementbureau kreeg een gevangenisstraf opgelegd van 14 maanden en zijn collega 17 maanden. Beiden kregen daarnaast daar bovenop een voorwaardelijke straf van 18 maanden, 180 uur aan taakstraffen en een geldboete van £ 3.000