Gerard Kok nieuwe bestuurder van Univé Oost

Univé Oost heeft Gerard Kok aangesteld als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur. Met ingang van 1 mei volgt hij in deze rol Bé Reinders op, die na afgelopen 25 jaar afscheid neemt. ‘Na mijn jarenlange inzet, werd het tijd voor mij om het stokje over te dragen. Er staat een financieel gezonde en toekomstbestendige organisatie, die klaar is voor de toekomst’, aldus Bé Reinders.

Met Kok stelt Univé Oost een bestuurder aan met een ruime ervaring in de financiële dienstverlening. De afgelopen 24 jaar vervulde hij directeursfuncties bij de Rabobank in Enschede, Almelo en Nunspeet. Dat hij met Univé opnieuw voor een coöperatie kiest is volgens de bestuurder geen toeval.

‘Univé is een coöperatie die dicht bij haar leden staat. De regionale betrokkenheid en de lokale benadering waarmee de organisatie en haar mensen hier invulling aan geven spreken me enorm aan,’ aldus Kok, die wijst op de kracht van het collectief waar een coöperatie vanuit gaat. ‘Je doet het samen, want samen sta je sterker. Vanuit die gedachte is het mijn doel om, samen medewerkers van Univé Oost onze groeiende ledenorganisatie verder te ontwikkelen. En onze leden de zekerheid te kunnen geven die ze van Univé kunnen verwachten.’