Gegevens van 260.000 Nederlanders gestolen bij verzekeraar Allianz Global Assistance

Gegevens van minstens 260.000 Nederlandse klanten bij reisverzekeraar Allianz Global Assistance zijn gestolen. Het gaat deels om persoonsgevoelige informatie van reisverzekeringen, fietsverzekeringen en pechhulp, meldt woordvoerder Erwin van Dijkman.

De gegevens bevonden zich volgens hem op back-ups in een kluis op een extern beveiligde locatie. Daar waren contactgegevens, verzekeringsgegevens, kentekengegevens en bankrekeningnummers opgeslagen.Hoe de dieven toegang hebben gekregen tot de kluis, is nog niet bekend. “

Waakzaam

De verzekeraar heeft aangifte gedaan en een melding bij de Autoriteit Persoonsgegevens, bevestigt een woordvoerder na een brief aan de 260.000 gedupeerde klanten. Mogelijk gaat het om gegevens van nog meer mensen, omdat op de polis van reisverzekeringen vaak ook gegevens van andere personen dan alleen de klant staan.

“Op zich is dit geen reden tot zorg”, aldus Erwin van Dijkman “In de kluis lagen geen harde schijven. Het gaat om een soort tapes, die alleen met speciale apparatuur gelezen kan worden.  Er zijn geen inloggegevens gestolen. Wel kunnen de dieven zich voordoen als de verzekeraar, om zo meer gegevens te krijgen. Er kan bijvoorbeeld een betaalverzoek via sms of email verstuurd worden. Wij adviseren onze klanten daarom extra waakzaam te zijn op verdachte berichten.”