FRISS haalt €15 miljoen op in financieringsronde van serie A-aandelen ter bestrijding van wereldwijde verzekeringsfraude

 

FRISS, de Europese marktleider op het gebied van analysesoftware voor fraude, risico en compliance voor schadeverzekeraars heeft aangekondigd dat het een financieringsronde van serie A-aandelen ter waarde van €15 miljoen heeft rond gekregen. De investering is afkomstig van Aquiline Technology Growth (ATG) en Blackfin Capital Partners, twee bedrijven met uitgebreide expertise op verzekeringsgebied.

Het nieuwe kapitaal wordt gebruikt om:

  • De FRISS-oplossingen verder te versterken;
  • De mondiale uitbreiding van FRISS te versnellen;
  • De anti-fraude gemeenschap tegemoet te komen door grensoverschrijdende samenwerking tussen verzekeraars mogelijk te maken.

De series A-investering stelt FRISS in staat om in te spelen op de groeiende mondiale vraag naar oplossingen voor verzekeringsfraude en -risico. “Verzekeringsfraude vormt in toenemende mate een groot probleem voor verzekeringsmaatschappijen. Overal ter wereld stroomt geld naar mensen die zich schuldig maken aan opportunistische of georganiseerde criminele activiteiten. FRISS maakt zich sterk voor eerlijke verzekeringen: waarom zouden klanten die te goeder trouw zijn moeten opdraaien voor de kosten van frauderende klanten?”

FRISS stelt verzekeraars in staat om fraude niet alleen op te sporen op het moment dat deze plaatsvindt, maar helpt ook fraude te voorkomen met behulp van de krachtige analytische, hybride detectie-engine, die naast fraude-indicatoren en analysemodellen tevens meer dan 120 kant-en-klaar beschikbare connectoren met externe gegevensbronnen beschikbaar heeft.

“We hebben zeer bewust gekozen voor Aquiline en Blackfin als onze partners”, aldus Jeroen Morrenhof, CEO van FRISS. “Beide partijen hebben zeer veel ervaring op het gebied van ontwikkeling en professionalisering van insurtech-bedrijven. Hun brede kennis van de verzekeringssector in EMEA en Noord-Amerika heeft een enorme stimulerende invloed op onze verdere ontwikkelingen.” Als onderdeel van de investering zullen Michael Cichowski van ATG en Maxime Mandin van Blackfin zitting nemen in de Raad van Bestuur van FRISS.