Fred van der Zee keert bij Hanselman Groep terug naar de expertisebranche

 

Fred van der Zee treedt per 1 maart a.s. toe tot de directie van de Hanselman Groep. Daarmee keert hij na exact 10 jaar te hebben gewerkt bij RSA Nederland terug naar de expertisebranche, waarin hij in totaal ruim 15 jaar werkzaam is geweest. Zo was Van der Zee zowel als expert en in management- en directiefuncties actief bij onder meer Toplis & Harding (nu DEKRA), Thomas Howell Kiewit (nu Crawford & Company) en bij GAB Robins (nu Cunningham Lindsey). “De liefde voor het schadevak en de expertisebranche is op de een of andere manier altijd gebleven. Mijn drive is om samen met de mensen uit de organisatie en andere betrokkenen het verschil voor de klant te kunnen maken. Dat kan bij uitstek in dat deel van de markt en activiteiten. Bovendien krijg ik bij de Hanselman Groep daarnaast de kans een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan. Door een belang te nemen in de onderneming word ik mede-ondernemer”, aldus Van der Zee, weg- en waterbouwkundig ingenieur van huis uit. Behalve in de expertisebranche heeft Van der Zee ook gewerkt als directeur Technische Verzekeringen bij het assuradeurenbedrijf Nedasco (3 jaar), adjunct directeur Technische Verzekeringen bij Verzekeraar Erasmus Verzekeringen (2 jaar) en de laatste 5 jaar als commercieel directeur bij RSA Nederland.

 

Met ingang van volgende maand treedt Van der Zee toe tot de directie van de Hanselman Groep, die zich vanuit drie vestigingen (Arnhem/Oosterbeek, Groningen en Antwerpen) met circa 100 medewerkers dagelijks bezig houdt met onder meer schade-expertise, claims handling, risicomanagement, ongevallenonderzoek, voor-opnames, waardebepalingen en diverse (bouwkundige) metingen voor verzekeraars en ondernemingen in binnen- en buitenland. Binnen de directie, die verder bestaat uit de beide eigenaren Edwin Hanselman en Ferry van der Kwaak en technisch directeur Hilke Jansen, zal Van der Zee primair verantwoordelijk worden voor de expertise-activiteiten.

 

“Ik werk al een aantal jaren samen met de Hanselman Groep en ken als zodanig hun specialistische diensten en ondernemerschap. Met mijn achtergrond, ervaring en ambities vormen we een perfecte match en kijk ik er dan ook zeer naar uit om samen met de medewerkers een substantiële bijdrage te leveren aan de kwaliteit en verdere ontwikkeling van de Hanselman Groep op alle werkgebieden”, aldus Fred van der Zee, die na zijn vertrek in december sneller dan verwacht weer aan de slag gaat. “Deze mooie kans wilde ik gewoonweg niet laten lopen.”