Frank van Akkerveeken richt zich met start up Blue Risk op cybercrime en aansprakelijkheid

0

 

Na bijna anderhalf jaar van afwezigheid is Frank van Akkerveeken teruggekeerd in de verzekeringsbranche waarin hij sinds 1992 werkzaam is, laatstelijk als directeur en mede-eigenaar bij Concordia de Keizer. Met zijn nieuwe bedrijf Blue Risk richt hij zich als nichemakelaar met een persoonlijke en verfrissende aanpak op bestuurders, commissarissen, professionele dienstverleners, (middel)grote bedrijven, gemeentes en instellingen met passende aansprakelijkheidsverzekeringen en cybercrime-oplossingen. Daarbij spreekt hij de ambitie uit om binnen vijf jaar uit te groeien naar een professionele en energieke organisatie die van werkelijke betekenis is in de Nederlandse verzekeringsmarkt. Deze week is Max Hollemans aangenomen. Hij is afgestudeerd aan de TIAS School for Business and Society en gaat zich toeleggen op strategische analyses van specifieke doelgroepen.

”Ik was toe aan een nieuwe uitdaging”, zo verklaart Van Akkerveeken zijn vertrek begin 2016 als directeur en mede-eigenaar bij Concordia de Keizer. “Ik heb me beraden op een vervolgstap en zelfs over de vraag of ik mijn loopbaan binnen of buiten de verzekeringsbranche zou voortzetten. Ik heb er uiteindelijk bewust voor gekozen in de sector actief te blijven, waarin ik al 25 jaar met veel plezier werkzaam ben en waarin ik jarenlang zowel veel ervaring als een breed netwerk heb opgebouwd. Maar dan wel met iets geheel nieuws en op een andere manier. Sneller, duidelijker, effectiever. Daarom is Blue Risk opgericht.”

Van Akkerveeken claimt met zijn nieuwe start-up ‘de eerste gespecialiseerde verzekeringsmakelaar in Nederland op het gebied van cybercrime en aansprakelijkheid’ te zijn. Het aan de Rotterdamse Meent gevestigde nichekantoor richt zich met zijn dienstenpalet op gespecialiseerde aansprakelijkheidsverzekeringen (vooral bestuurders- en beroepsaansprakelijkheid, aansprakelijkheid na fusies en overnames), Life Science en cybercrime, waarvoor wordt samengewerkt met meerdere gerenommeerde (beurs)verzekeraars. “Wij zien daarin een gat in de markt. De snel veranderende wereld en groeiende complexiteit schreeuwt om specialisten, zeker in het digitale domein. Dit brengt nieuwe risico’s met zich mee die zich niet laten vangen in een standaardpolis. Bovendien zijn ondernemers zich terdege bewust van de cyberrisico’s voor hun bedrijf. Zo hebben zij veel oog voor preventie maar moeten doorgaans wat meer overtuigd worden van de noodzaak van een verzekering als extra financieel vangnet.”

Volgens Van Akkerveeken loopt zijn nieuwe bedrijf in de eerste maanden commercieel boven verwachting. “Onze deskundige, persoonlijke en verfrissende aanpak wordt gewaardeerd. Wij combineren een jarenlange ervaring in de top van de verzekeringsbranche met het plezier, de dynamiek en de drive van een start-up. Pro-actief, ondernemend, empathisch en super persoonlijk. Een landelijk opererende assurantiemakelaar met een Rotterdamse mentaliteit van denken, durven en doen. Dat is Blue Risk ten voeten uit.” Voor meer informatie over Blue Risk: www.bluerisk.nl.

 

Laat een reactie achter