Forse winstverbetering Lloyd’s in eerste helft 2019

Ondanks een verslechtering van de combined ratio – van 95,5% naar 98,8% – heeft Lloyd’s in de eerste helft van dit jaar een forse winstverbetering gerealiseerd. De bruto premieomzet groeide licht – met 1,8% van £ 19,3 miljard naar £ 19,7 miljard – maar de winst daarentegen  kwam met £ 2,6 miljard ruim vier keer zo hoog uit dan de £ 600 miljoen een jaar eerder. De wintverbeteringwordt vooral toegeschreven aan het aangepaste acceptatiebeleid van verzekeraars en de mede hierdoor verbeterde schadelast. Behalve de schaderatio liep ook de kostenratio terug: met 1,2% van 39,3% naar 38,1%.

Lloyd’s CEO John Neal is verheugd over de verbeterede cijfers. “Het is bemoedigend dat de Lloyd’s-markt een verscherpte disicpline aan de dag heeft gelegd wat in het afgelopen half jaar heeft geleid tot een verlaging van de bruto-omzet met 2,6% en een  verbeterde schaderatio. Gezien het belang ervan hopen we dat dat dit beleid ook in de tweede helft van dit jaar wordt voortgezet.”

Lloyd’s gaat kantoor openen in Miami

Lloyd’s gaat een kantoor openen in Miami. Dat heeft Daniel Revilla, Lloyd’s directeur voor Latijns Amerika en de Caribbean en country manager voor Mexico bekend gemaakt in een brief die is gepubliceerd door iNLIP (independant Netwerwork of Latam Insurance Professionals), meldt Business Insurance. Volgens Revilla is Lloyd’s bezig veranderingen door te voeren in de regio om haar aanwezigheid aldaar verder te versterken. “We gaan een Lloyd’s-kantoor in Miami-opzetten om de groei van de verzekeringsmarkten in Latijns Amerika en de Caribbean te ondersteunen.”In dezelfde brief geeft hij aan dat hij het nieuwe Lloyd’s-Kantoor zal gaan leiden.”

Tegelijkertijd  is aangekondigd dat, onder voorbehoud van toestemming door de toezichthouder, dat  Yelhis Hernández wordt benoemd tot country manager voor Mexico en dat gezocht wordt naar een nieuwe country manager voor Colombia nadat  de huidige country manager Juan Carlos Realphe heeft bekend gemaakt bij Lloyd’s te vertrekken. Daarnaast is Valdir Serra’s,  development executive and analyst voor Brazilië is benoemd tot  market development executive voor Latijns Amerika