Floor van Workum nieuwe CEO van Unigarant Verzekeringen

Op 1 juni a.s. start Floor van Workum (37) als nieuwe CEO bij Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB. Van Workum volgt Peter Siewers op, die sinds 1 januari directeur is van ANWB Hulpverlening. Door haar nieuwe rol is vVn Workum ook lid van het directieteam van ANWB en wordt ze directievoorzitter van UVM en Reis en Rechtshulp.

Floor begon haar loopbaan als trainee bij de Rabobank en bekleedde daar verschillende functies, waaronder die van hoofd Energietransitie Retail. De laatste jaren was ze verantwoordelijk voor het opzetten en besturen van Vista Hypotheken, een hypotheekverstrekker gericht op jonge huizenkopers en het verduurzamen van de woningmarkt.

Maatschappelijke impact maken

Floor: “Na 13 jaar Rabobank begin ik aan een nieuwe uitdaging in de verzekeringswereld. Een nieuwe omgeving maar met veel van dezelfde thema’s. Bijvoorbeeld de vraag hoe je rendement combineert met maatschappelijke impact. Unigarant heeft de afgelopen jaren laten zien dat innovatie en maatschappelijke relevantie hand in hand kunnen gaan. Denk bijvoorbeeld aan ANWB Veilig Rijden, de autoverzekering gericht op het verbeteren van verkeersveiligheid. Ik heb er veel zin in om de komende jaren samen aan de toekomst van Unigarant en de ANWB te werken