Financiële branche investeert minder in opleidingen

 

Uit een recent onderzoek van NIDAP blijkt dat nagenoeg alle Nederlandse sectoren meer geld uitgeven aan opleidingen. De financiële sector blijft echter achter: financieel professionals geven juist steeds minder geld uit aan opleidingen. Lindenhaeghe deed onderzoek hiernaar en zet in een recente nieuwsbrief een aantal van de oorzaken op een rij.

  1. Er is sprake van een krimpende beroepsgroep
  2. Het vakbekwaamheidsbouwwerk zorgt ervoor dat financieel professionals vooral ‘verplicht’ studeren. Specialistische opleidingen en langere trajecten blijven hierdoor achter. Grote(re) organisaties laten daarbij de verplichting tot het hebben van een ‘keurmerk’ voor hun adviseurs varen.
  3. In de financiële sector is sprake van een toename in plaats- en tijdonafhankelijk studeren. E-learnings zijn populair en doorgaans minder prijzig dan klassikale trainingen, hierdoor daalt de totale investering.
  4. De financiële sector heeft nog een slag te slaan waar het gaat om vaardighedentrainingen als adviesvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.
  5. Een van de uitdagingen van opleiders in de financiële branche is het in kaart brengen van de leerbehoefte van professionals (aldus het onderzoek van NIDAP).

“Naast opleider zijn wij zelf uiteraard ook een lerende organisatie. Onderzoeken zoals B2B 2018 van NIDAP leggen wij naast onze eigen marktanalyses. Zo proberen wij onze trainingen en opleidingen te laten aansluiten bij jullie wensen en doelstellingen. Uiteraard horen wij graag de meningen ‘uit de branche’ als het gaat om opleiden binnen de financiële sector”, aldus Lindenhaeghe. Deze reacties kunnen worden gemaild naar support@lindenhaeghe.nl.