Esther Agterdenbos directeur Zorg bij Menzis

Per 1 maart 2021 start Esther Agterdenbos als directeur van het cluster Zorg en lid van de Directieraad bij Menzis. In deze functie is Esther verantwoordelijk voor goede, toegankelijke en betaalbare zorg voor onze ruim 2,2 miljoen verzekerden en alle inwoners van onze regio’s nu en in de toekomst.

Als motivatie voor de overstap van het Ziekenhuis Amstelland naar Menzis geeft Esther aan: “Bij Menzis ga ik mij bezighouden met de zorg in de volle breedte. Daar heb ik erg veel zin in. Er liggen grote uitdagingen om de zorg in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Daar hebben we elkaar als zorgaanbieders en zorgverzekeraars hard bij nodig. Vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid is het mijn ambitie om de verschillende belangen zo goed mogelijk met elkaar te verbinden en samen tot duurzame oplossingen komen voor de zorg in Nederland.”

Ruime ervaring

Ruben Wenselaar, voorzitter van onze Raad van Bestuur: “Esther heeft ruime ervaring als directeur en bestuurder bij verschillende zorgorganisaties en bij een zorgverzekeraar. Ze is bekend met het werkveld en heeft kennis van zowel de zorgaanbiederszijde als de zorgverzekeraarskant. Met Esther haalt Menzis een professional in huis waarmee we de komende jaren de samenwerking met het zorgveld nog verder kunnen versterken.”

Esther (48) is sinds medio 2017 voorzitter Raad van Bestuur van het Ziekenhuis Amstelland in Amstelveen. Daarvoor is zij werkzaam geweest als bestuurder in revalidatiecentra en als directeur Zorg in het Rijnstate Ziekenhuis. Daarvóór heeft zij in verschillende functies gewerkt bij het toenmalige Agis Zorgverzekeringen.