Ervaren claimsmanager Jan-Peter Sluys vertrekt na 12 jaar bij AXA XL

Na een loopbaan van ruim 12 jaar bij AXA XL en haar rechtsvoorgangers XL Catlin en Catlin vertrekt de ervaren Claims Manager Jan-Peter Sluys (57) aan het einde van het jaar. Hij was voor AXA XL en haar rechtsvoorgangers in die periode actief in diverse claimsmanagementrollen in Nederland en België.

Jan-Peter: “Bijna 12,5 jaar geleden opende ik met twee collega’s het kantoor van Catlin, een van de rechtsvoorgangers van AXA XL, in Nederland. Ik heb met veel plezier bij AXA XL gewerkt met betrokken professionals en heb altijd de ruimte gekregen om me binnen het bedrijf verder te ontwikkelen. Met name aan mijn periode als Country Claims Manager in België denk ik met heel veel plezier terug en heb ik als een verrijking mogen ervaren. Ik dank alle collega’s voor de samenwerking en zal mij nu richten op de nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen.”

Alain Wijnants, Country Manager van AXA XL Benelux, heeft veel waardering voor de inzet en enorme betrokkenheid van Jan-Peter bij de organisatie. “Het was een waar genoegen om met Jan-Peter samen te werken. Hij staat bekend om zijn kennis van de branche en markt en hielp ons om onze zichtbaarheid in de markt te vergroten.” Alain bedankt hem voor de jarenlange samenwerking, de bijdrage die hij heeft geleverd aan het succes van AXA XL en wenst Jan-Peter veel succes in zijn verdere carrière.

Jan-Peter is sinds 1991 werkzaam in de verzekeringsbranche, voor het overgrote deel als schadebehandelaar en Claims Manager. De afgelopen vijf jaar is hij werkzaam bij AXA XL, aanvankelijk als Country Claims Manager Belgiumen het afgelopen jaar als Operations Lead Benelux.In deze laatste hoedanigheid maakte hij tevens deel uit van het Management team van AXA XL Benelux.

Eerder werkte hij bijna negen jaar als Manager Claims bij Achmea, divisie Intermediaire Distributie, en ruim 2,5 jaar bij RSA.   Daarvoor was zijn eerste periode bij AXA waar hij vijf jaar werkzaam was als Manager Claims Engineering Marine Property  en vervulde hij  eveneens verschillende functies bij  rechtsvoorganger Nieuw Rotterdam, waaronder die van Hoofd Technische  Verzekeringen.