Erasmus School of Law organiseert tweede lichting van de tailormade deeltijd masteropleiding Commercieel Privaatrecht

 

Met de parttime Masteropleiding ‘Commercieel Privaatrecht’, die deze maand voor de tweede keer is gestart, biedt de Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) voor professionals met minimaal een erkend diploma op hbo-niveau en drie jaar of meer relevante werkervaring een juridische masteropleiding van 1,5 jaar. In een toelichting op de masteropleiding stelt Hidde van der Veer, directeur van ESL Executive Education: “De opleiding brengt ambitieuze professionals die op zoek zijn naar een juridische master in anderhalf jaar zowel kennis en verdieping op academisch niveau als de titel meester in de rechten/LL.M. Het is op dit moment de enige master Commercieel Privaatrecht in Nederland met een op maat gesneden programma voor werkenden. Via colleges op een vast tijdstip (maandag van 16.00 uur – 20.00 uur) is de studie goed te combineren met een voltijdse baan.”

De opleiding wordt verdeeld over drie semesters en een voorbereidingsprogramma dat plaatsvindt tussen september en december 2018. Zij omvat naast de basisonderdelen verbintenissenrecht en goederen- en insolventierecht het vak academische vaardigheden. De master start januari 2019 met de onderdelen transacties en financiering en zekerheden. In het tweede semester van 2019 komen zaken aan bod als onderneming, organisatie & risico’s en arbeid en onderneming. Het derde semester omvat de onderdelen aansprakelijkheid en verzekering en een afsluitende scriptie.

Leerdoelen

Na voltooiing van de Executive master Commercieel Privaatrecht:

  • hebben de deelnemers diepgaande kennis verworven op het terrein van Commercieel Privaatrecht. Mastervakken zijn Transacties, Financiering en zekerheden, Onderneming, organisatie en risico’s, Arbeid en onderneming en Aansprakelijkheid en verzekering;
  • zijn de deelnemers in staat complexe juridische vraagstukken op te lossen;
  • beschikken zij over de benodigde vaardigheden;
  • en hebben zij een kritische en academische houding ontwikkeld.

Wat nieuw is dat hbo’ers en niet-juristen met een WO-master kunnen worden toegelaten door middel van een toegepast voorbereidingsprogramma. “De parttime master Commercieel Privaatrecht biedt een uitgelezen kans aan hbo-ers om naast hun dagelijkse werk verdieping en verbreding juridische kennis en verdieping op te doen op academisch niveau én de ‘titel’ meester in de rechten/ LL.M. in ongeveer 1,5 jaar te behalen”, aldus de ESL, die daarnaast aangeeft gekozen te hebben voor een interactief onderwijsmodel, met veel individuele aandacht voor de deelnemer en een op maat gesneden deeltijdprogramma passend voor professionals met een drukke werkweek. In een selecte groep van maximaal 25 deelnemers zullen de bijeenkomsten interactief zijn met ruimte voor aangedragen zaken uit de praktijk. Voor vragen over opleiding: mail Hidde van der Veer via executivemasters@law.eur.nl of bel 010 –408 12 34/ 06- 37 32 44 44.