Engeland wordt wereldkampioen voetbal …….. op basis verzekerde waarde spelers

Slecht nieuws voor ‘Oranje’ en 22 andere deelnemers aan het WK Voetbal in Quatar. Engeland wordt wereldkampioen. Tenminste, zo blijkt uit speciale berekeningsmodellen van Lloyd’s op basis  op basis van de verzekerde waarde van spelers. Critici van deze methode opgepast: op deze manier werden de winnaars van de beide vorige WK’s juist voorspeld. Het is maar dat u het weet.

De syndicaten van Lloyd’s hebben gedetailleerde modellen ontwikkeld om de verzekerbare waarden van nationale teams te berekenen, en hebben dit gebruikt om met succes de uitkomst van de laatste twee FIFA World Cups te voorspellen. De voorspelling voor Qatar 2022 plaatst Engeland als winnaar van het toernooi.

Analisten zeiden: “De berekening van de verzekerbare waarde van een voetballer omvat een verscheidenheid aan parameters zoals huidige en toekomstige salarissen, sponsoring, leeftijd en positie op het veld. Met de steun van het Centre for Economics and Business Research heeft Lloyd’s met succes de uitkomst van de FIFA World Cups van 2014 en 2018 voorspeld op basis van de geschatte collectieve verzekerbare waarden van de nationale teams die aan het toernooi deelnemen.

“De kernlogica die de voorspellingen van Lloyd’s ondersteunt, is dat nationale teams met hogere collectieve verzekerbare waarden een betere kans hebben om het WK te winnen. Het recente succes van het model illustreert de mogelijkheden die verzekeringsmaatschappijen hebben om de prestaties van spelers te evalueren aan de hand van de financiële waarde.”

Met 3,17 miljard pond heeft Engeland de hoogste geschatte verzekerbare waarde. De tweede en derde nationale ploeg met de hoogste verzekeringswaarde in het toernooi zijn respectievelijk Frankrijk met 2,66 miljard pond en Brazilië met 2,56 miljard pond.

Het ratingbureau concludeerde: “DBRS Morningstar merkt op dat de schatting van Lloyd’s van de verzekerbare waarde van een speler die wordt gebruikt voor de WK-voorspelling niet noodzakelijk gekoppeld is aan de huidige verzekerde waarde van die specifieke speler, maar dat het slechts een schatting is van hun potentiële inkomen tot hun pensioen op basis van het huidige salaris, het inkomstengroeipotentieel en de inkomsten uit endorsementen. Volgens Lloyd’s is dit een goede ‘proxy voor de prestaties van spelers en nationale teams tijdens het WK.”