Elke week komen er in de UK meer dan 10 tot 14 nieuwe verzekeringsbedrijven bij

Het afgelopen jaar is er in het Verenigd Koninkrijk dagelijks gemiddeld 1,4 nieuw verzekeringsbedrijf bijgekomen 504 in totaal. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn dat er zelfs twee per dag en totaal 216, zo blijkt uit cijfers van het officiële Britse registratie-instituut ‘Companies House’, dat ook het aantal investeringen in insurtech zegt te zien toenemen. 

Uit de inventarisatie blijkt verder dat 68% van de verzekeringsbedrijven in de UK pas deze eeuw is gestart, waarvan er 60% zich toeleggen op algemene verzekeringen en zakelijke verzekeringen, ruim twee keer zoveel dan de 27% die zich vooral focust op levensverzekeringen. Twee van de vijf nieuwe verzekeringsbedrijven  zijn van start gegaan in 2010 of later, 28% tussen 2000 en 2009. Deze percentages gelden zowel voor schade- als levensverzekeringen. Bijna één van de vijf (19%) van de bedrijven werd opgericht in de jaren’90 en 13% in 1989 of eerder.

Ruim een derde van de Britse verzekeringsbedrijven is gevestigd in Londen, van wie 30% van alle ondernemingen deze eeuw is gestart en 45% in de vorige eeuw. Na Londen zijn de meeste nieuwe verzekeringsbedrijven gevestigd in Grantham, Leeds, Manchester, Bristol en Birmingham, samen goed voor 6% van alle starters in de 21e eeuw