Ecclesia Gruppe na overname Gebr. Sluyter in Top-5 internationale beursmakelaars in Nederland

 

De Ecclesia Gruppe, een internationale verzekeringsmakelaar met 1.550 medewerkers verspreid over vestigingen in acht landen, heeft met de overname van de Rotterdamse verzekeringsmakelaar Gebr. Sluyter haar positie op de Nederlandse markt verstevigt.  Door de overname heeft Ecclesia, waartoe ook Concordia de Keizer en Finance & Insurance behoren, in Nederland zo’n 175 medewerkers, werkzaam bij de verschillende locaties in Rotterdam en Amsterdam. De grootste dochtermaatschappij in Nederland is Concordia de Keizer. Na deze overname behoort Ecclesia tot de Top 5 van internationale beursmakelaars in Nederland.

Per 1 oktober 2018 is Gebr. Sluyter onderdeel geworden van de in Detmold (Duitsland) gevestigde Ecclesia Gruppe.  De overname past in de strategie van Ecclesia om in de door haar gekozen marktsegmenten haar klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te kunnen voorzien.

Een stap voorwaarts

Jochen Körner, Managing Director van de Ecclesia Gruppe, ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’. “Ecclesia heeft sinds enige tijd het doel om binnen de Benelux een van de grootste spelers te worden op het gebied van maritieme- en transportverzekeringen. Samen met onze vestigingen in België en Nederland kunnen we de verschillende havens en logistieke dienstverleners uitstekend bedienen. De overname zal leiden tot een slimme en complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen. “

 Gebr. Sluyter, opgericht in 1920, is een van de grotere nichemakelaars op het gebied van maritieme- en transportverzekeringen. Het bedrijf is met circa 50 medewerkers sterk aanwezig in deze sectoren maar adviseert ook in andere marktsegmenten. Bibbert Diesel, directeur van Gebr. Sluyter: “We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat de overname het bedrijf succesvol verder zal brengen. De keuze voor Ecclesia is gemaakt omdat zij waardering hebben voor de specialismes die ons al bijna 100 jaar sterk maken en respect hebben voor onze eigen identiteit. De directie heeft daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven”, aldus Babbert Diesel, die net als algemeen directeur Jeroen Salz per 1 oktober 2018 is (her)benoemd tot directeur.  Zij blijven zoals voorheen gezamenlijk de directie voeren.