Ecclesia Group versterkt positie in Nederland met meerderheidsbelang in Sibbing Adviesgroep en stormt de Top 5 binnen 

De Ecclesia Group, een internationale verzekeringsmakelaar met vestigingen in acht Europese landen en 1.750 medewerkers, verstevigt haar positie in de Nederlandse markt. Zij heeft een meerderheidsbelang verworven in de financieel adviesgroep Sibbing Adviesgroep met 140 medewerkers in Veenendaal en Barneveld. “Na deze overname behoort Ecclesia tot de Top 5 van financieel adviseurs in Nederland”, schrijft de groep in een persbericht.

Per 12 november jl.  is Sibbing onderdeel geworden van Ecclesia Nederland, waartoe ook Concordia de Keizer, EBC Nederland, Veerhaven Assuradeuren, Gebr. Sluyter en Finance & Insurance behoren. De overname past in de strategie van Ecclesia om in de door haar gekozen marktsegmenten haar klanten op alle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te kunnen voorzien.

Sibbing is een van de grotere en bekende niche spelers op het gebied van financieel advies, assurantie advies en accountancy dienstverlening voor de medische sector, in het bijzonder voor de vrij gevestigde medisch specialisten, huisartsen, tandartsen en verloskundigen. Het bedrijf is met circa 140 medewerkers sterk aanwezig in deze sectoren maar adviseert ook in andere medische marktsegmenten.

Theo Kruse, partner bij Sibbing: ,”We zijn verheugd en trots om ons bij een grote en sterke partner als Ecclesia aan te sluiten en hebben er het volste vertrouwen in dat de overname het bedrijf succesvol verder zal brengen. De keuze voor Ecclesia is gemaakt omdat zij waardering hebben voor de specialismes die ons al meer dan 40 jaar sterk maken en respect hebben voor onze eigen identiteit. Alle partners van Sibbing hebben daarom een meerjarig commitment afgegeven om actief in het bedrijf te blijven, ook als aandeelhouder.“

Logische stap

Harry Kampschöer, General Manager van Ecclesia Nederland ziet de overname als ‘een logische stap voorwaarts’. “Ecclesia heeft sinds enige tijd het doel om binnen Nederland een van de grootste spelers te worden op het gebied van financieel advies voor de zakelijke markt en de publieke sector. Ecclesia Duitsland is de grootste speler in Duitsland op het gebied van financieel advies voor de medische sector. De overname zal leiden tot een slimme en complete combinatie van diensten, waardoor wij onze klanten nog beter kunnen ontzorgen.“ Door de overname heeft Ecclesia in Nederland zo’n 350 medewerkers. Deze zullen werkzaam blijven op de verschillende locaties in Rotterdam, Amsterdam en Veenendaal