Ecclesia benoemt Willeke van de Weerd per 1 april 2022 tot Managing Director

Vanaf 1 april 2022 is Willeke van de Weerd de nieuwe Managing Director van Ecclesia en van Veerhaven Assuradeuren, samen de Rotterdamse tak van Ecclesia Nederland. Willeke volgt daarmee Harry Kampschöer op, die twee decennia aan het roer bij Ecclesia en haar rechtsvoorgangers heeft gestaan. Willeke is momenteel Commercial Director en Director Marine van Ecclesia en neemt per 1 april de dagelijkse leiding van het bedrijf op zich.

Willeke heeft twintig jaar ervaring in de financiële dienstverlening en werkt sinds 2015 bij Ecclesia. “Binnen Ecclesia staat zij bekend als iemand die de scherpte opzoekt en doelen realiseert door mensen te betrekken en ruimte te geven. Ze heeft het talent om mensen en teams te laten excelleren. Kiezen voor dit nieuwe leiderschap past bij de koers die Ecclesia vaart; ambitieus, eigentijds en voorwaarts. Willeke gelooft dat haar focus op verbinding bijdraagt aan het laten groeien en bloeien van de mensen, de business en dus Ecclesia”, meldt de assurantiemakelaar in een toelichting op haar benoeming.

Voor Ecclesia werkte zij voor diverse andere verzekeringsmakelaars, waaronder negen jaar als Account Manager Bedrijven en Instellingen bij Van Lanschot Chabot en ruim 2,5 jaar  bij Lancyr Van der Heide als Accountmanager en Commercieel Medeweker Binnendienst en 1,5 jaar in dezelfde functie bij Sijtsma-Verzekerings Groep.

Samenwerken en lange termijn relaties

“We willen de komende jaren uitgroeien tot de Top-3 adviseur in de sectoren waarin wij actief zijn. Samen met alle medewerkers bouwen we de komende jaren verder aan onze strategie om onze klanten op álle gebieden, van riskmanagement en employee benefits tot schadebehandeling, van het best mogelijke advies te voorzien. Ook blijven we investeren in de samenwerking met circa 250 intermediairbedrijven, die onmisbaar is om onze doelstellingen te realiseren”, zegt Willeke. “We streven als Ecclesia in alles een lange termijn relatie na: met onze klanten, verzekeraars, de intermediairbedrijven én met onze medewerkers.”

Kweek uit eigen vijver 

Harry Kampschöer blijft verantwoordelijk voor de holding Ecclesia Nederland. Hij zal als toezichthouder namens de aandeelhouder opereren. Harry over Willeke: “Ik ben er trots op dat we mijn opvolging binnen ons eigen bedrijf hebben kunnen vinden. Dat zegt iets over de kwaliteit, know how en ervaring die in eigen huis aanwezig is. De afgelopen jaren hebben Willeke en ik nauw samengewerkt. Ik heb het volste vertrouwen in haar en wens haar heel veel succes in haar nieuwe functie”. 

Ecclesia is een risico- en benefitsadviseur gevestigd in te Rotterdam en behoort tot de top van zakelijk financieel adviseurs in Nederland. Veerhaven Assuradeuren is het volmachtbedrijf. Met ongeveer 200 betrokken en deskundige professionals helpen zij dagelijks ruim 6.000 organisaties en hun medewerkers. Ecclesia en Veerhaven Assuradeuren zijn een onderdeel van Ecclesia Nederland en hebben een totale omzet van circa 31 miljoen euro.

Ecclesia Nederlandbehoort tot de top 5 van zakelijk financieel adviseurs in Nederland. Naast Ecclesia en Veerhaven Assuradeuren behoren Finance & Insurance, Sibbing, Xolv en BCi tot Ecclesia Nederland. De omzet van Ecclesia Nederland bedraagt 56 miljoen euro. In totaal werken ongeveer 400 medewerkers in Nederland.