DUPI Underwriting Agencies en The Shipowners’ Club behouden EURO P&I samenwerking na structurele veranderingen binnen de DUPI Group


DUPI Underwriting Agencies en The Shipowners’ Club zijn overeengekomen om hun EURO P&I samenwerking te behouden na structurele veranderingen binnen de DUPI Group.“We zijn erg trots en enthousiast dat dit langdurige partnerschap samen de binnenvaartsector blijft bedienen, onder leiding van het ervaren en deskundige EURO P&I-team in Rotterdam, ondersteund door de validiteit van het operationele model van DUPI Underwriting Agencies en de algemene ambities van DUPI Group. De klanten van DUPI zullen geen veranderingen zien in de dagelijkse dienstverlening die zij van zowel DUPI als The Shipowners’ Club verwachten”, aldus DUPI in een toelichting.

Simon Swallow, CEO van Shipowners’ Protection Ltd, de 100% eigenaar van de Shipowners’ Mutual Protection & Indemnity Association (Luxemburg) merkt hierbij op: “Iedereen binnen de Shipowners’ Club is er trots op deze speciale vereniging voort te zetten en samen te werken met onze vrienden van EURO P&I om een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering aan te bieden die de eigenaren en exploitanten van schepen die op de binnenwateren van Europa varen, gemoedsrust biedt. Wij waarderen de langdurige relatie met DUPI Group en verwelkomen hun expertise als gespecialiseerd underwriting agency”. 

Sinds 2012 vertegenwoordigt DUPI Underwriting Agencies, onder het gevestigde merk EURO P&I, de Shipowners’ P&I Club, een van de 13 P&I Clubs van de International Group of P&I Clubs, als hun Underwriting Agent voor de P&I risico’s van binnenvaartschepen in heel Europa. Met beschikbare dekkingslimieten tot $ 1 miljard  EURO P&I een van de leiders in deze markt. Met meer dan 160 jaar ervaring heeft de Shipowners’ Club, die een S&P A (stabiele) rating heeft, een diepgaande kennis van de complexe risico’s en aansprakelijkheden, inclusief de behandeling van de claims van hun leden, waarmee onze klanten te maken krijgen wanneer ze hun schepen in de binnenwateren van Europa exploiteren. Als marktleider biedt The Shipowners’ Club bescherming en schadeloosstelling (P&I), juridische kosten en bijbehorende verzekeringen aan meer dan 32.000 kleine en gespecialiseerde schepen over de hele wereld.

De business van EURO P&I werd voorheen afgehandeld via het kantoor van makelaar DUTCH P&I, een dochteronderneming van DUPI, maar gezien de kracht van de agentschapsexpertise binnen DUPI Group werd besloten om de dagelijkse verzekering en schadeafhandeling van EURO P&I, inclusief het personeel, over te dragen naar een gespecialiseerde Business Unit binnen DUPI Underwriting Agencies.