DUPI Group neemt aandelen Dual Netherlands over

 

DUPI Group heeft vandaag (24 augustus jl.) overeenstemming bereikt met DUAL Netherlands over de overname van 100% van de aandelen van DUAL Netherlands. In een persbericht zegt DUPI op korte termijn de goedkeuring door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) te verwachten en dat zij de markt later zal informeren over de praktische aspecten van de integratie van DUAL Netherlands in DUPI Underwriting Agencies.

“Voor het moment is het zo dat DUPI per vandaag alle rechten en verplichtingen van DUAL Netherlands overneemt en dat het DUAL-team vooralsnog in het WTC Rotterdam gevestigd blijft, Harry Mulder, Managing Director van DUAL Netherlands, zal naast zijn huidige verantwoordelijkheden de integratie van DUAL Netherlands projectmatig begeleiden.” Met deze transactie neemt DUPI ook de volmachten over die aan DUAL Netherlands zijn verleend en worden alle aandelen van DUAL ongewijzigd voortgezet. “De capaciteit van DUAL is volledig aanvullend aan de bestaande volmachten van DUPI, waardoor deze overname geen cumulatie- of concentratierisco’s met zich meebrengt.”

In een toelichting zegt Martijn Steenkamp, CEO van DUPI Group: “De overname van DUAL Netherlands past uitstekend in onze strategie om ook te groeien door middel van gerichte overnames van teams en portefeuilles en is in lijn met onze belofte aan onze volmachtgevers van winstgevende groei en een positief technisch resultaat. De overname verstevigt onze marktpositie op het gebied van Marine en ondersteunt onze strategie om door cross-overs tussen onze verschillende business lines creatieve en innovatieve oplossingen voor onze klanten te bieden.”

Harry Mulder: Managing Director DUAL Netherlands: “De overname door de DUPI Group biedt DUAL Netherlands en haar risicodragers een uitstekende mogelijkheid middels expertise en capaciteit een constructieve bijdrage te leveren aan de realisatie van de strategie van de DUPI Group en die van Marine in het bijzonder. Verder biedt deze overname de risicodragers van DUAL Netherlands de mogelijkheid de activiteiten uit te breiden in andere lines of business en daarmee de bestaande DUPI capaciteit te vergroten. Ik kijk erg uit naar de samenwerking met het DUPI team.”