DUPI’ breidt werkterrein uit met non-marine liability en naar provinciale markt; team versterkt met Paul Plooij, Henk van Veelen en René van de Ven

De DUPI Insurance Group meldt een groot aantal nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf, waaronder de uitbreiding van haar werkterrein en dienstverlening en het aantrekken van drie nieuwe medewerkers. Zo start het Rotterdamse bedrijf per 1 juli a.s.  met de tekening van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid (Non-Marine Liability), is de Groep begonnen met het aanbieden van provinciale verzekeringen op het gebied van transport en engineering (CAR/Machinbreuk) en wordt ingezet op het versterken en uitbreiden van de CAR/Engineering activiteiten. Voor de ontwikkeling van de activiteiten op de provinciale verzekeringsmarkt is vorige maand Henk van Veelen (ex HDI-Gerling) als consultant aangetrokken, voor de versterking van het CAR/Engineering-team treedt René van de Ven (XL Catlin) per 1 juli a.s. in dienst en voor de ontwikkeling van de nieuwe businesslijn Non-Marine Liability is Paul Plooij (AIG) aangetrokken per 1 september a.s.

Martijn Steenkamp, CEO van DUPI Insurance Group, licht de uitbreidingen als volgt toe: “Onze Groep heeft de ambitie om zowel op het gebied van bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid als de provinciale tekening een serieuze en leidende gesprekspartner te worden van haar makelaars en klanten. We werken samen met de best beschikbare security, gekoppeld aan onze eigen professionele in-house service. Dit is en blijft ons doel voor alle businesslijnen waarin wij actief zijn” Steenkamp voet de directie samen met CFO Stijn Bakkeren en commercieel directeur Anton Cornel.

Opgericht in 1988 als een niche P&I-specialist, is DUPI Insurance Group in de loop der jaren uitgegroeid tot een erkende marktleider in verzekerings- en andere professionele diensten toegespitst op de sectoren Scheepvaart, Logistiek, Maritiem & Transport, Baggerij, Construction & Engineering en Proces & Energie. Het bedrijf telt momenteel meer dan 80 professionals verspreid over vier kantoren (Rotterdam, Amsterdam, Antwerpen en Kopenhagen) in drie landen: Nederland, België en Denemarken. Binnen de Groep treedt Dutch P&I op als makelaar en consultant en DMI (Dutch Marine Insurance) met 25 medewerkers als gevolgmachtigde/assuradeur.

Uitbreiding

Per 1 juli a.s. breidt DUPI Insurance Group haar diensten uit met de tekening van de productlijn bedrijfs- en beroepsaansprakelijkheid (Non-Marine Liability). Daarbij komt de focus komt vooral te liggen op klanten in de sectoren Scheepvaart, Maritiem & Transport, Baggerij, Construction & Engineering en Proces & Energie. De maximale capaciteit is nu   50 miljoen euro. Volmachtgevers zijn Lloyd’s (Tokio Marine Kiln Syndicate 510) en Baloise Belgium n.v. (onderdeel van Basler Versicherungen AG). Beide carriers genieten een minimum S&P ‘A’-rating. Voor deze nieuw te ontwikkelen businesslijn is per 1 september a.s. Paul Plooij aangetrokken als Liability Underwriting Director. Hij werkt sinds 2002 bij AIG Europa, achtereenvolgens als Senior Underwriter Liability,  als Liabilities Manager  en laatstelijk als Casualty Underwiting Officer.

Eind 2015 nam de Groep de portefeuille CAR/machinebreuk, inclusief de medewerkers over van Markel. Met het oog op de voorgenomen uitbouw van deze portefeuille zal per 1 juli a.s. René van der Ven het CAR/Engineering-team versterken. Hij is sinds 1983 werkzaam in de verzekeringsbranche, waarvan de afgelopen 21 jaar als senior underwriter bij Allianz Global Risk en als Underwriting Manager Construction Regio Benelux bij XL Catlin.  “Zijn specifieke kennis en ervaring zijn een goede aanvulling op de bestaande expertise van het CAR/Engineering-team”, aldus DUPI Insurance Group.

Sinds kort is de Groep behalve op de coassurantiemarkt ook op de provinciale verzekeringsmarkt actief.  In deze markt richt het verzekeringsbedrijf zich met name op het 100% ondertekenen van goederen-, vervoerdersaansprakelijkheid- en landmateriaalverzekeringen en op CAR en machinebreuk-verzekeringen. Met deze uitbreiding van de dienstverlening verwacht de DUPI Insurance Group waarde te kunnen toevoegen aan het provinciale intermediair en haar klanten. Voor de ontwikkeling van de provinciale verzekeringsmarkt is medio mei Henk van Veelen als consultant aangetrokken. Hij werkt sinds 1976 in de transportverzekeringsbranche, achtereenvolgens bij AMEV/Fortis, Nieuwe Hollandse Lloyd, Reaal en laatstelijk als Senior Underwriter Marine Insurance bij HDI-Gerling Verzekeringen.