Duits Verbond bundelt in een ‘Job-Atlas’ ca. 10.000 verzekeringsvacatures voor de leden

Het Duitse Verbond van Verzekeraars GDV  heeft in het kader van haar initiatief ‘Werde # Insurancer’ een online banenportaal gelanceerd onder de naam ‘Job-Atlas’. Hierin staan  bijna 10.000 vacatures voor young professionals  in heel Duitsland. Hiermee wil de brancheorganisatie enerzijds werkzoekenden het makkelijker maken om een ​​carrière in de verzekeringssector te starten en anders de leden-verzekeraars helpen aan goed personeel te komen.

 Met de banenatlas kunnen (vooral jonge) sollicitanten in één oogopslag zien waar ze in Duitsland j medewerkers zoeken voor allerlei functies bij verzekeraars. Het enige wat de geïnteresseerde hoeft te doen is zijn of haar gewenste locatie of postcode in te voeren en het instapniveau te selecteren, De gebruikers zien de vacatures vervolgens op een kaart van Duitsland – gemarkeerd met pinnen. Op deze manier kunnen sollicitanten interactief geschikte banen in hun regio ontdekken.

In de banenatlas kunnen gebruikers bijna 10.000 vacatures vinden voor jonge starters, *zij)in- of doorstromers. De personeelsadvertenties van de GDV-leden en relevante vacature- en opleidingsportalen worden uitgelezen door een zogeheten ‘metacrawler’ en automatisch ingevoerd in de banenatlas. Deze technologie zorgt er ook voor dat de weergegeven vacatures altijd up-to-date zijn.

 “De banenatlas is het centrale portaal  voor alle banen in de verzekeringsbranche”, zegt Gerhard Müller van het  GDV. Collega Oliver Brüß voegt eraan toe: “De banenatlas en het initiatief als geheel zijn bedoeld om mogelijke bedenkingen over een carrière in de verzekeringssector te helpen overwinnen.”

 De jobatlas is bedoeld voor sollicitanten tussen de 16 en 30 jaar die de verzekeringssector willen betreden als onderdeel van het GDV-initiatief voor jong talent ‘Werde #Insurancer’”. De tool biedt ook hulp en oriëntatie  bij het zoeken naar een baan voor degenen die nog niet precies weten wat ze willen worden of sollicitanten die vanwege Corona hun loopbaanplanning hebben moeten aanpassen.

In mei 2020 is het initiatief ‘Werde #Insurancervoor jonge talenten voor personeelsverkoop gestart door het GDV. Het initiatief is gericht op 16- tot 30-jarigen en geeft een nieuw, modern beeld van de verzekeringsbranche weer.Het initiatief steunt op social media marketing om de jonge doelgroep te bereiken. De bijbehorende website en het Instagram-kanaal, waar huidige en toekomstige verzekeraars elkaar ontmoeten, maken het aanbod compleet.

Foto GDV