Dubbele wisseling van de wacht bij Marsh Nederland


Bij Marsh Nederland gaat per 1 januari 2023 Ivo Wansink Focko Dorhout Mees opvolgen in de functie van placement Leader. “Ivo heeft in de loop der jaren laten zien dat hij de expertise en drive heeft om onze bemiddelingscapaciteiten in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Op dezelfde datum zal ik mijn rol als voorzitter en lid van het Executive Committee van Marsh in Nederland en als voorzitter Global Placement Marsh Continental Europe voortzetten:, schrijft laatstgenoemde vandaag op LinkedIn.

 In een separaat bericht kondigt Erwin Smit een andere wisseling van de wacht aan. “Toine van Male zal mij per 1 januari 2023 zal opvolgen in mijn rol als RM-leader (verantwoordelijk voor major accounts) / lid van het Executive Committee van Marsh in Nederland. Ik ben ervan overtuigd dat Toine met alle andere RM-collega’s onze klanten op een professionele manier zal blijven bedienen en de volgende stap zal zetten in het optimaliseren van de kwaliteit van onze dienstverlening en de groei van ons klantenbestand. Na 18 jaar in bestuursfuncties ben ik dankbaar dat Marsh mij op 63-jarige leeftijd de kans geeft om deze stap te zetten. Per 1 januari 2023 zal mijn focus liggen op het bedienen van bestaande en nieuwe klanten. Ik zal dat niet alleen doen in de hoedanigheid van Strategic Relationship Officer, maar zal ook, indien nodig, ondersteuning bieden bij plaatsingsactiviteiten. Daarnaast zal ik ook actief zijn als Industry Practice Leader Financial Institutions voor Marsh McLennan in Nederland.”

Wansink, die eerder functies bekleedde bij AIG en Aon, werkt sinds 2018 bij Marsh Nederland. Hij krijgt de leiding over de Broking en Claims activiteiten voor de Nederlandse markt. Per dezelfde datum  versterkt ook Toine van Male de directie van Marsh Nederland. Ook hij werkte bij Aon en is sinds 2021 in dienst bij Marsh Nederland. In het kader van tijdige opvolging, draagt Erwin Smit zijn verantwoordelijkheden voor het Risk Management segment over aan Van Male die hiermee de directiepositie van Smit overneemt en de rol van Risk Management Leader. Smit blijft actief betrokken bij Marsh Nederland.

Mooie uitdagingen

In een eerder bericht in Risk & Business zei Wanksink over zijn benoeming: “ “Het is fantastisch om me verder te kunnen ontwikkelen binnen Marsh. Ik verheug me er enorm op om de positie van Focko over te nemen na een leuke en leerzame samenwerking binnen het broking managementteam. Ik zal me met de broking afdelingen maximaal inzetten om de verschillende en veranderende risico’s van onze klanten zo goed mogelijk te plaatsen in de Nederlandse en internationale verzekeringsmarkt.”

Ook Van Male ziet uit naar zijn nieuwe functie: “Ik ben enorm blij om de positie van Erwin over te nemen na een afwisselende en leerzame periode waarin ik de Marsh McLennan organisatie goed heb leren kennen. Daarnaast ben ik bijzonder verheugd dat we nog geruime tijd gebruik kunnen maken van de expertise en het netwerk van Erwin.”