DUAL Europe wil binnen vijf jaar met meer productlijnen en vestigingen omzet in Europa vermeerderen met factor 3 


Op 1 mei jl. startte  DUAL Europe een nieuw kantoor in Rotterdam voor de Benelux.. “Een bewuste keuze die past bij onze ambitieuze groei- en expansiedoelstellingen”, zegt CEO Olaf Jonda in een interview met Risk & Business Magazine dat hij samen had met Peter kegel, Managing Director DUAL Benelux.  “We willen niet alleen groeien in onze drie kernmarkten –  Financial Lines, Cyber en M&A –  maar ook door ons productenpalet verder uit te breiden  met een groot aantal  business lines en daarnaast van start te gaan in verzekeringsmarkten waarin we nog niet actief zijn, zoals Frankrijk en Polen.”

Jonda noemt de Benelux “een volwassen en aantrekkelijke verzekeringsmarkt waarin plaats is voor nieuwe spelers en makelaars en hun klanten blij zijn met extra tekencapaciteit en  open staan voor nieuwkomers. We zien dan ook zeker volop groei- en expansiemogelijkheden. Sinds onze oprichting in Madrid 25 jaar geleden, is de strategie van DUAL Europe altijd geweest om de beste lokale verzekeringsexpertise te leveren, ondersteund door de kracht van onze capaciteitsleveranciers. Als MGA zijn wij bovendien in staat om snel verzekeringsoplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de veranderende behoeften van onze klanten en wij geloven dat dit een echt verschil maakt in de snel veranderende Europese markt. Niet in de laatste plaats omdat wij gaan voor een sustainable underwriting-beleid en voor een lange termijnrelatie met zowel  makelaars als hun klanten, waarbij wij ons zowel richten op de Iarge accounts al het middle market-segment.”  

DUAL Europe  opende na Rotterdam ook al een nieuwe vestiging in Zweden waaruit de Nordics-activiteiten worden aangestuurd. “Daarnaast zijn er plannen om in de loop van dit jaar nieuwe kantoren te openen in Frankrijk en Polen, laatstgenoemde als hub voor de werkzaamheden in geheel Oost-Europa. Bovendien willen we eveneens in 2023 ons productenpalet verder diversifiëren. Zo zien we ruimte en mogelijkheden in de markt op het gebied van Fine art, Healthcare/Medical Malpractice, Surety, Engineering & Construction, Marine, Accident & Heath, beroepsaansprakelijkheid (PI)  en kredietverzekeringen.  Ons streven is om onze omzet op het Continent binnen vijf jaar  met de factor 3 te kunnen vermeerderen naar ca 750 miljoen euro. Een ambitieuze, maar in onze ogen zeker reële doelstelling “, benadrukt Jonda.

DUAL Benelux bereidt zich voor op eerstkomende renewalperiode 

DUAL Benelux is sinds 1 mei van dit jaar officieel operationeel vanuit de vestiging in Rotterdam en bereidt zich voor op de eerstkomende renewalperiode dit najaar. Naast Managing Director Peter Kegel bestaat het team inmiddels uit drie ervaren underwriters: Kim Martins Neto (Cyber), Marnix de Kievit (Professional Indemnity) en Oliver Lyon  (M&A), terwijl per 1 september a.s. nog eens twee Marineunderwriters aan de slag gaan waarvan de namen later bekend zullen worden gemaakt. Er wordt naar gestreefd dit jaar acht tot twaalf medewerkers aan te trekken. 

In navolging van DUAL Europe richt DUAL Benelux zich in eerste in eerste instantie op de core businesslines: Cyber, D&O, PI en Mergers & Acquisitions (M&A). Volgens Peter Kegel zal behalve op Marine later dit jaar het vizier ook worden gericht op de branches Engineering & Construction, Fine Art, Surety en Healthcare/Medical Malpractice. “We zullen ons in eerste instantie richten op de large accounts en het middle market-segment en ons in een later stadium ook gaan begeven in het SME-segment, wat toch wel een andere kennis, aanpak en organisatie vraagt. Kort na de zomer zullen we onze plannen voor het komende renewalseizoen met onze distributiepartners delen.”  

Klik hier voor het volledige interview: https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2023/07/RB-2_2023.pdf