Drukbezochte VNAB nieuwjaarsreceptie in De Fabrique

De traditionele Nieuwjaarsbijeenkomst van de VNAB vond dinsdag 10 januari jl. voor het eerst in de historie niet plaats in één van de ‘beurssteden’Rotterdam, of Amsterdam, maar in Utrecht. De keuze voor de Fabrique had niet of nauwelijks invloed op de belansgtelling, want met ruim 800 coasprofessionals van makelaars, verzekeraars, experts en advocatenkantoren bezoekers was het andermaal ‘gezellig druk’i . Met behulp van ballonnen konden bezoekers ook dit jaar weer hun weg vinden naar de vier branches.

In een korte toespraak blikte directeur Wim Span kort terug op het afgelopen, voor de VNAB zeer bijzondere jaar 2016. Een jaar waarin voor de brancheiorgansiate veel gebeurde. Hij stipte drie succesvoller initiatieven aan.Allereerst het Sanctiepl@tform, een unieke automatiseringstool met daaraan verbonden protocollen en afspraken die het mogelijk maken om als branche te voldoen aan de sanctiewet. Door in de keten van makelaar, volmachtbedrijf en verzekeraar informatie te delen ontstaat een efficiënte aanpak die de leden van de VNAB veel kosten bespaard. Ten tweede  het VNAB kennis- en ontmoetingscentrum, dat inmiddels 10 maanden operationeel is en sinds vorig jaar eveneens een belangrijke rol speelt. ‘Veel leden en marktpartijen hebben er inmiddels succesvolle evenementen en bijeenkomsten georganiseerd of bijgewoond. Dit heeft in 2016 tot bijna 10.000 bezoekers geleid. Het centrum, als marktplaats van de zakelijke verzekeringsmarkt, is een plek waar je graag komt om te ontmoeten, kennis op te doen of gewoon om te werken’, benadrukte Span.

Ook lanceerde de VNAB afgelopen jaar de vakbekwaamheidstool die het voor leden eenvoudiger en voordeliger maakt om met, voor onze branche specifieke kennis, om te gaan. Met elkaar is de markt het afgelopen jaar heel actief geweest op het gebied van vakkennis. Bijvoorbeeld tijdens de nieuw geïntroduceerde Lunch & Learn sessies, waar branchegenoten over actuele onderwerpen met elkaar van gedachte wisselen. Tot slot bedankte Wim Span ook de bijna 100 vakgenoten die samen met de VNAB werken in commissies en werkgroepen. “Zij creëren met elkaar voor alle leden en de markt veel toegevoegde waarde, en dat is waar de VNAB voor staat.”