Dow Jones Sustainability Index: Eerste plaats voor Allianz bij verzekeraars; Swiss Re nummer twee en eerste plek bij herverzekeraars

Allianz is bij de verzekeraars als beste uit de bus gekomen in de Dow Jones Sustainability™ Indices (DJSI),  een van ’s werelds meest erkende benchmarks voor duurzaamheidsprestaties van bedrijven; Swiss Re is gestegen naar de tweede plaats en voert de lijst aan bij de herverzekeraars S&P Global DJSI werkt zijn beoordelingen jaarlijks bij en publiceert scores per sector op basis van milieu-, sociale en economische factoren. In 2021 werden bijna 3.500 bedrijven beoordeeld.

Swiss Re scoorde 89 van de 100 in de 2021 S&P Global Corporate Sustainability Assessment, wat een verbetering van 2 punten ten opzichte van het afgelopen jaar weerspiegelt, schrijft Swiss Re op haar website.  Per 12 november 2021 presteerde Swiss Re in het 99e percentiel en behaalde de op één na hoogste score van de 127 beoordeelde bedrijven in de her/verzekeringssector. De score van Swiss Re verbeterde het sterkst (+5 punten) in de dimensie Governance & Economic.

OP LinkedIn schrijft de (her)verzekeraar. “We zijn verheugd om te delen dat Swiss Re werd gerangschikt als de nummer 1 herverzekeraar en de nummer 2 in de hele her / verzekeringssector voor duurzaamheid in de S & P Global Corporate Sustainability Assessment en een leidende positie behield in de Dow Jones Sustainability Indices 

Reto Schnarwiler, Head Group Sustainability: “ Ik ben er enorm trots op dat Swiss Re opnieuw is gerangschikt als sectorleider in de Dow Jones Sustainability Indices. Dit is een bewijs van onze solide inzet voor duurzaamheid in al onze activiteiten gedurende de afgelopen jaren.”

Op LinkedIn schrijft Sjoers Laarberg, CEO Allianz: “Positief nieuws is altijd welkom! Allianz heeft een 1ste plaats verdiend in de voor verzekeraars. Dat betekent dat we het uitstekend doen als het gaat om prestaties op sociaal gebied, bestuur en milieu. Het is fantastisch om hieraan met onze teams te mogen meewerken.Deze 1e plaats is daarnaast ook een extern en objectief bewijs voor onze belangrijkste stakeholders zoals klanten, medewerkers en zakelijke partners dat zij erop kunnen vertrouwen dat Allianz nu en in de toekomst een duurzaam bedrijf is.”