D&O-premies blijven dalen

Klanten van Aon PLC zagen in het derde kwartaal een aangepaste daling van 14,7% van de gemiddelde prijs per miljoen voor hun directors and officers liability-polissen in vergelijking met de periode van vorig jaar, volgens een gisteren verschenen rapport.Deze resultaten zijn exclusief een zeer grote klant die in het derde kwartaal vorig jaar een meerjarenprogramma kocht.  Wanneer deze klant wel wordt meegerekend, daalde de gemiddelde premie met 19,9%, aldus het rapport. 

De premie voor klanten die in het derde kwartaal van zowel 2021 als 2022 vernieuwden, daalde met 15,3%. Zesenveertig procent van de primaire polissen die vernieuwen met dezelfde limiet en eigen risico zagen een prijsdaling in het derde kwartaal van dit jaar, terwijl 16% een stijging had. De totale prijsverandering voor primaire polissen die met dezelfde limiet en eigen risico worden verlengd, was een daling van 4%.

 Volgens het rapport vernieuwde 98,4% van de primaire polissen met dezelfde limiet; 89,8% vernieuwde met hetzelfde eigen risico; 89,8% vernieuwde met dezelfde limiet en eigen risico; en 98,4% vernieuwde met dezelfde verzekeraar.