DNB zoekt Senior adviseur – verzekeraars

DNB is op zoek naar een senior advsieur verzekeraars. Op de website schrijft de toezichthouder: “De verzekeringssector heeft te maken met zeer uitdagende omstandigheden: een uitzonderlijk laag renteklimaat, verdienmodellen die onder druk staan en het nieuwe toezichtkader Solvency II. Als adviseur draag je in deze dynamische omgeving bij aan versterking van de financiële sector. Wil jij je ervaring inzetten en bijdragen aan de verdere ontwikkeling van nationale en internationale regelgeving voor verzekeraars? Reageer dan op deze vacature.

Over de inhoud van de functe schrijft DNB: Als adviseur bij de afdeling toezicht beleid verzekeraars draag je bij aan de ontwikkeling van nationale en internationale regelgeving voor verzekeraars. Door jouw inbreng heeft DNB invloed en impact in de internationale fora voor verzekeringstoezicht, zoals EIOPA en IAIS. Als beleidsadviseur heb je tevens een belangrijke adviesrol en ben je vraagbaak voor collega’s van toezicht. Je schakelt veelvuldig met een breed scala aan stakeholders, waaronder verschillende ministeries en de brancheorganisatie voor verzekeraars. Je werkt in deze functie ook intensief samen met collega’s in Europa. Tevens begeleid je en coach je meer junior beleidsadviseurs.

De belangrijkste overige verantwoordelijkheden als beleidsadviseur zijn:

  • Adviseren van directie en management over in te nemen standpunten op de onderwerpen waar jij verantwoordelijk voor bent.Denk daarbij aan onderwerpen zoals de impact van de lage rente, review van Solvency II, de ontwikkeling van IAIS standaarden, diverse risicogebieden (zoals rente-, markt-, verzekerings- en operationeel risico) alsook groepstoezicht en recovery en resolutie.
  • Deelnemen aan nationale en internationale vergaderingen, om te komen tot hoogwaardige voorstellen die in lijn zijn met de beleidsopvattingen van DNB en om tijdig zicht te hebben op de positie van andere landen en hun beweegredenen.Je fungeert al snel binnen DNB als eerste aanspreekpunt voor beleidsontwikkelingen op jouw terrein
  • Goede contacten onderhouden met interne collega’s van andere beleidsafdelingen en uitvoerend toezicht. Daarnaast bouw en onderhoud je een netwerk vancounterparts bij buitenlandse toezichthouders, het Ministerie van Financiën en in de sector. Kortom: je bent zichtbaar binnen en buiten DNB.