DMI neemt beursportefeuille CAR over van Delta Lloyd/NN

 

Dutch Marine Insurance, dat zich toelegt op verzekeringsoplossingen voor de meer complexe transport- en CAR/Engineering-risico’s, heeft per begin deze maand de beursportefeuille met CAR-verzekeringen overgenomen van Delta Lloyd/NN.  Volgens Paul de Keijzer, directeur Engineering bij DMI, gaat het in totaal om ongeveer 700 polissen.

Delta Lloyd/NN wilde om haar moverende redenen af van de CAR-beursportefeuille. DMI ziet hierin volgens De Keijzer een mooie kans om de portefeuille technische verzekeringen uit te breiden. “Met onze risk appetite, underwriting en line-size guidelines en pricing tools zien wij goede mogelijkheden om hiervan een gezonde case te maken.”

Dutch Marine Insurance houdt zich behalve met marine-verzekeringen (Hull & Cargo, Landmaterieel, Scheepsaanbouw en Jachten) en CAR/Engineering ook bezig met AVB en P&I (Protection & Indemnity). Het bedrijf telt momenteel ca 80 medewerkers, van wie er ongeveer 65 in Nederland werkzaam zijn. Met de overname van de Delta Lloyd/NN-portefeuille zijn twee medewerkers mee gekomen: Theo Groefsema en Ivan Laagland. Daarnaast is het CAR/Engineering team medio 2017 uitgebreid met René van de Ven. René was voorheen werkzaam als Underwriting Manager Construction bij XL Catlin.