Dierendag: Steeds meer huisdieren verzekerd in Nederland; honden beter dan katten

Honden- en katteneigenaren kiezen er steeds vaker voor, om een ziektekostenverzekering af te sluiten voor hun huisdier. Marktleider Reaal Dier & Zorg, ziet een stijging van 20% ten opzichte van vorig jaar. Wat echter opvalt is dat 80% van alle afgesloten ziektekostenverzekering voor honden is. Katten komen er met 20% bekaaid van af.

           
Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “Naar schatting heeft maar 4% van de Nederlanders zijn huisdieren verzekerd. Dit is gebaseerd op een totaal van 1,5 miljoen honden en 2,5 miljoen katten. In verhouding met Groot-Brittannië (circa 20%) en Scandinavië (circa 75%) is dat erg laag. Ons uitgangspunt is dat elke eigenaar in Nederland in staat moet zijn om zijn huisdier goede medische zorg te geven. Om dit doel te bereiken hebben wij onlangs ons productaanbod ook verder verbreed o.a. met de uitbreiding van castratie en sterilisatie. Het is dan ook goed om te zien dat steeds meer mensen kiezen voor een huisdierverzekering om de medische kosten voor hun huisdier op te vangen. Wij weten echter niet hoe het komt dat de verzekering van katten achterblijft.”

 

 

 

Wereld Dierendag   
Reaal Dier & Zorg deed naar aanleiding van Wereld Dierendag onderzoek naar honden en katten met een huisdierverzekering. Uit deze analyse, gebaseerd op 12.395 polissen, komen meer opvallende verschillen naar voren:

  • Buitenlanddekking, niet voor de kat 
    Katteneigenaren nemen hun kat niet vaak mee op vakantie naar het buitenland. Dat blijkt ook wel bij het afsluiten van de huisdierverzekering, slechts 1% kiest voor de aanvullende dekking Buitenland. Voor de hond is dit 9%.
  • Katteneigenaar kiest voor lager eigen risico 
    Voor de hond wordt vaker een ziektekostenverzekering afgesloten dan voor de kat. Wel is het zo dat de katteneigenaar vaker dan de hondeneigenaar kiest voor nul euro eigen risico. Van de katteneigenaren die voor hun kat een ziektekostenverzekering afsluiten, kiest 56 % voor een eigen risico van nul euro, bij honden is dat 47%
  • Kat heeft vaker een vrouwelijk “baasje”, dan de hond
    Van de bij Reaal Dier & Zorg afgesloten huisdierverzekering, is bij de kat 73% van de polishouders een vrouw. Bij de hond is dit 62%.